Es desactiva el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona


  • Comparteix:

Per raons ambientals s'havia de circular a menys velocitat per a les vies properes a Sant Cugat / Foto: ACN

Per raons ambientals s'havia de circular a menys velocitat per a les vies properes a Sant Cugat / Foto: ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica que es va començar a aplicar divendres passat de forma preventiva als 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, inclòs Sant Cugat, que constitueixen l'àmbit d'aplicació del Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire. La mesura s'ha pres per un episodi ambiental que dificultava la dispersió dels òxids de nitrogen (NO2) i les partícules en suspensió (PM10).

La mesura s'aixeca gràcies a la reducció dels nivells d'òxids de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l'atmosfera, i després que aquests dies no s'hagin produït superacions dels nivells de contaminants malgrat la presència d'un potent anticicló que dificultava la dispersió de la contaminació.

L'activació d'episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire, aprovat el passat setembre, amb l'objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, s'informa la població perquè utilitzi els transports públics si s'ha de desplaçar i s'emeten consells generals a través del CECAT i de l'ATM, a més d'instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.