L'AASCV i el futur col·legi CreaNova tindran un observatori astronòmic


  • Comparteix:

La Fundació NEC del col·legi CreaNova i l'AASCV han presentat l'acord de col·laboració aquest dimarts

La Fundació NEC del col·legi CreaNova i l'AASCV han presentat l'acord de col·laboració aquest dimarts

L'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV) i el futur col·legi santcugatenc CreaNova inauguraran al setembre un observatori astronòmic compartit. Paral·lelament, l'AASCV ha programat més de 70 conferències i activitats per al 2015. L'eix central de l'agenda anual, centrada en l'Any Internacional de la Llum i el centenari de la Teoria General de la Relativitat d'Einstein, serà una jornada temàtica que tindrà lloc el 14 de març amb la presència d'investigadors i catedràtics de primer nivell.

Aquest nou observatori urbà tindrà un cost d'entre 20.000 i 30.000 euros, comptarà amb una càmera d'última generació CCD i permetrà la connexió remota i monitoritzada. L'instrument, amb una cúpula de tres metres de diàmetre, estarà a l'abast de l'AASCV, els alumnes del col·legi CreaNova, les institucions de recerca universitària i tots els santcugatencs. S'inaugurarà al setembre i estarà situat a les instal·lacions del futur col·legi CreaNova, que obrirà les portes el curs vinent.

La directora de la Fundació NEC del col·legi CreaNova, Olga Arnedo, ha celebrat l'acord amb l'AASCV i creu que disposar d'aquest observatori oferirà un experiència real d'aprenentatge per als alumnes.

Olga Arnedo

Ens interessa que els alumnes tinguin aquestes eines tecnològiques i la relació amb els científics de nivell.


En paral·lel, l'AASCV ha presentat la seva programació de conferències i activitats per al 2015, la més ambiciosa de la seva història, asseguren. Amb més de 70 propostes repartides durant tot l'any i una jornada temàtica el 14 de març, l'entitat reunirà conferenciants de primer nivell per abordar la seva temàtica del 2015: l'Any Internacional de la Llum i el centenari de la Teoria General de la Relativitat d'Albert Einstein.

El president de l'AASCV, Carlos Gonzalvo, assegura que es tracta de l'agenda d'activitats més ambiciosa de l'entitat i espera que situïn la ciutat com un punt de referència a Catalunya pel que fa a l'astronomia i la cosmologia.

Carlos Gonzalvo

Aquest any farem més activitats pel poble, més de 70 conferències. Totes relacionades amb la llum i amb conferenciants de primer nivell.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha lloat la qualitat de les propostes, que formaran part del programa d'activitats de l'ONU per l'Any Internacional de la Llum.

Xavier Escura

Estic convençut que marcaran un abans i un després i posaran Sant Cugat al mapa del coneixement científic.


La jornada temàtica del 14 de març oferirà una desena de xerrades sobre la llum amb catedràtics, doctors i especialistes d'universitats i institucions de recerca de renom, que es complementaran amb tallers familiars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.