El Grup Barnils se suma al rebuig contra l'acomiadament de Cristina Puig


  • Comparteix:

Cristina Puig

Cristina Puig

El Grup Barnils rebutja en un comunicat l'acomiadament amb expedient disciplinari de la periodista Cristina Puig, fins ara presentadora d''El debat de La 1' i 'Gent de paraula' de TVE. El grup reprova l'acomiadament 'per motius polítics' fet per la televisió pública, critiquen l'entrada com a director del mitjà de l'excoordinador de comunicació del PPC, Eladio Jareño, i lamenten la 'manca de pluralitat ideològica' de TVE.

TVE ha rescindit el contracte a Puig aquest dimecres amb expedient disciplinari. Un acomiadament que arribava després que la periodista expressés a la direcció de la cadena la manca de pluralitat dels convidats d''El debat de La 1' i 'la conveniència' de pactar determinades entrevistes.

El Grup Barnils ha emès un comunicat en què critica que TVE argumenti l'acomiadament per la 'reiterada conducta (de Puig) davant les instruccions de la direcció' quan, diu el grup, la periodista no havia comès cap falta. Els periodistes barnilians recorden que l'observatori Mèdia.cat constatava el novembre passat la manca de pluralitat de les tertúlies de la cadena. També associen la marxa de Puig a l'entrada de l'excoordinador de comunicació del PPC, Eladio Jareño, en la direcció del mitjà.

Per aquests motius, el grup manifesta el seu suport a Cristina Puig i a tots aquells periodistes que veuen condicionada la seva tasca 'amb imposicions i amenaces que atempten contra la llibertat d'expressió, la pluralitat i el dret a la informació'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.