L'Ajuntament estudiarà crear aparcaments especials per a embarassades


Temes relacionats

El PP insisteix en la necessitat de crear una regidoria exclusiva de Família ( 3/des/13)

El PP presenta al·legacions per eliminar la vessant ideològica del Pla d'Igualtat ( 3/mai/13)


  • Comparteix:

El consistori es plantejarà crear aparcaments per a dones embarassades

El consistori es plantejarà crear aparcaments per a dones embarassades

El ple ha donat llum verda a la moció del PP per estudiar la possibilitat de crear places d'aparcament específiques al centre per a aquelles dones que es trobin en els últims tres mesos d'embaràs. La proposta, esmenada per CiU, ha rebut el suport d'aquestes dues formacions i el regidor no adscrit. El PSC, ICV-EUiA i la CUP hi han votat en contra perquè creuen que cal donar suport a les famílies a través d'altres mesures que facilitin la conciliació familiar.

ESCOLTA-HO

El text presentat pel PP subratlla que la ciutat és un dels municipis de l'Estat espanyol amb més natalitat. De fet, les dades de l'Idescat que recull la formació apunten que al 2013 es van registrar 981 naixements. No obstant això, el partit alerta que la mitjana catalana -de 2,1 fills per matrimoni- no garanteix un relleu generacional, un requisit fonamental, diu el PP, a l'hora de garantir el creixement social.

Per tots aquests motius, els populars consideren adient presentar una proposta per donar suport a les dones embarassades i el seu entorn familiar. El portaveu del PP, Jordi Carreras, creu que és una qüestió de justícia que aquest col·lectiu rebi el reconeixement públic que es mereix.

Jordi Carreras

És de justícia que aquelles dones que tenen fills siguin reconegudes i tinguin ajudes.


La moció, que ha estat esmenada per CiU, també preveu instar el govern espanyol a aprofundir en la legislació sobre la conciliació de la vida familiar i laboral, a més de revisar els permisos de paternitat i maternitat per tal d'equilibrar les tasques domèstiques i l'educació dels fills.

Les forces d'esquerra han votat en contra de les esmenes i la moció. El PSC, ICV-EUiA i la CUP creuen que les polítiques de la família han d'estar encaminades a fomentar la igualtat de tasques domèstiques i la conciliació familiar. A més, lamenten 'la diversitat de criteris' del PP a l'hora de defensar qüestions socials, tal com ha explicat el portaveu de la CUP, Guim Pros.

Guim Pros

Ens sorprèn que parlem de polítiques a favor de l'embaràs però no de mesures d'educació sexual, de l'avortament, etc. També afavoreixen la dona embarassada.


L'acord també inclou fomentar un servei d'orientació sobre la possibilitat de donar en adopció els fills i donar suport a les entitats que tinguin l'objectiu d'ajudar les dones embarassades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.