El consell d'alcaldes no arriba a un acord sobre l'alternativa a l'abocador de Coll Cardús


  • Comparteix:

Recoder i la resta d'alcaldes han estudiat les alternatives de l'informe de l'Institut Cerdà.

Recoder i la resta d'alcaldes han estudiat les alternatives de l'informe de l'Institut Cerdà.

L'alcalde creu que els ajuntaments i la resta d'administracions han de fomentar mesures que minimitzin la generació de residus potenciant la recollida en origen. Així ho ha manifestat Lluís Recoder en sortir del consell d'alcaldes del Vallès Occidental que ha acabat sense un acord sobre l'alternativa a l'actual abocador de residus de Coll Cardús. Els alcaldes s'han compromès a estudiar l'informe elaborat per l'Institut Cerdà i remetre'l a la Generalitat per perdre, conjuntament, una decisió sobre la ubicació definitiva de l'alternativa a Coll Cardús.

La reunió de quasi 5 hores no ha servit per prendre cap decisió sinó per conèixer i debatre l'informe encarregat pel Consorci de Residus a l'Institut Cerdà sobre possibles alternatives a Coll Cardús. L'informe assenyala 4 possibles ubicacions: una d'elles passaria per l'allargament de l'actual l'abocador cap a la zona de Terrassa, coneguda com la Pineda; a Rellinars; entre Rubí i Castellbisbal o bé al terme municipal de Sant Llorenç Savall.

Cap d'aquestes propostes sembla que agrada als municipis que haurien d'acollir el nou equipament. És per això que, davant la manca de consens, els alcaldes han decidit remetre aquest informe a la Generalitat perquè conjuntament, i en un temps breu - ja que Coll Cardús es troba al límit de la seva capacitat - es trobi un emplaçament per al nou abocador.

Mentrestant, Recoder ha remarcat la importància que les administracions implantin mesures que fomentin la recollida selectiva. Segons l'alcalde, els ajuntaments tenen l'obligació de promoure la selecció en origen entre la ciutadania:

Lluis Recoder

Ens hem d'implicar més a fons. Les administracions, també la Generalitat i l'Estat han de prendre mesures per minimitzar els residus.


Recoder també s'ha mostrat partidari de recuperar a Sant Cugat l'extinta taxa de residus que hauria de permetre, per una banda, fer pedagogia sobre la recollida selectiva, i de l'altra, ajudar al consistori a pagar la factura de la gestió, cada vegada més cara, dels residus:

Lluis Recoder

Crec que la taxa serviria per ajudar a pagar el que costa gestionar els residus i de l'altra, conscienciar els ciutadans.


Es calcula que la vida de l'abocador comarcal acabarà el 2005. Els alcaldes s'han donat el termini màxim 'd'uns mesos' per prendre una decisió tot i que tampoc han aconseguit arribar a un acord sobre què es farà amb els residus en el període transitori fins que estigui construït l'equipament alternatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.