Sant Cugat inaugura el parc Ernest Lluch en homenatge al polític i economista


Temes relacionats

El PSC es felicita que Sant Cugat tingui un parc amb el nom d'Ernest Lluch (28/oct/14)

El ple posa nom a 29 rotondes, un parc i un carrer de Sant Cugat (21/oct/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha homenatjat aquest diumenge l'economista i polític Ernest Lluch amb la inauguració d'un parc amb el seu nom. Es tracta del parc ubicat entre l'avinguda del Carril i els carrers de Rovellat i Sant Celoni. Aquest reconeixement, al qual han assistit familiars de Lluch, és fruit de l'acord del ple municipal a instàncies del PSC.

Ernest Lluch (1937 -2000) també va ser portaveu dels socialistes catalans al Congrés i ministre de Sanitat i Consum durant una legislatura en el govern de Felipe González. Va ser assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000.

Més enllà de la seva vessant política, el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch i familiar, Enric Lluch, ha recordat que la seva figura està vinculada a valors com el diàleg i la humanitat.

Enric Lluch

Seriositat, rigorositat, estudi, diàleg, els valors de les persones, humanitat.


És per això que l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat l'encaix de la defensa de Lluch de la pau amb Sant Cugat, a més del seu perfil humanista.

Mercè Conesa

Destaquem la figura humanística del polític català, però també la seva lluita contra la violència. Encaixa molt com una persona que defensava la pau i per això va tenir un final terrible.


L'acte d'homenatge ha sumat una important representació política del municipi, especialment del PSC, així com membres de la família Lluch, que han descobert la placa que anomena el parc. El ple municipal va aprovar, a instàncies del PSC, anomenar aquesta zona enjardinada com a parc Ernest Lluch. Tots els partits van votar a favor, tret de la CUP, que es va abstenir, perquè el socialista va donar suport a la LOAPA i era ministre quan funcionaris del govern espanyol van impulsar el terrorisme d'estat dels GAL.

Ernest Lluch va ser guardonat de forma pòstuma amb el Premi Català de l'Any i amb la Medalla d'Honor del Parlament, els anys 2000 i 2001.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.