S'aprova el Catàleg del paisatge de la regió de Barcelona, que inclou Collserola


  • Comparteix:

Collserola és una de les zones que distingeix el Catàleg del Paisatge

Collserola és una de les zones que distingeix el Catàleg del Paisatge

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dissabte el Catàleg del paisatge de la regió metropolitana de Barcelona, que distingeix Collserola com una de les 27 unitats de paisatge de la zona. El Catàleg també inclou el paisatge agroforestal del Vallès com una de les àrees d'atenció especial.

El Catàleg identifica els 10 trets principals que caracteritzen el paisatge de la regió metropolitana de Barcelona. També diferencia 27 unitats de paisatge de la zona, que ocupen 285 quilòmetres quadrats, definides segons el creuament de dades sobre la morfologia del territori, el caràcter social o cultural i els resultats d'una consulta ciutadana. A més, distingeix el paisatge agroforestal del Vallès com una de les àrees d'atenció especial i indica que es tracta d'una zona amb un mosaic de conreus herbacis de secà, paral·lels a les franges de bosc de les muntanyes baixes.

El Catàleg inclou les comarques del Maresme, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.