Mou-te X Valldoreix diu que la consulta de l'EMD en mobilitat no garanteix l'equitat


Temes relacionats

L'EMD vol sotmetre a una consulta ciutadana la mobilitat del territori (25/gen/15)

El pont del passeig de la Merla i la passera del passeig del Pardal, a finals d'any (21/nov/14)

Puig: 'Hi ha interessos electoralistes rere algunes queixes veïnals de mobilitat' (22/mai/14)


  • Comparteix:

No és la primera vegada que els veïns aborden la mobilitat a l'audiència pública

No és la primera vegada que els veïns aborden la mobilitat a l'audiència pública

L'associació de veïns afectats pels canvis de mobilitat al territori, Mou-te X Valldoreix, s'oposa a la possibilitat que la consulta sobre mobilitat proposada per l'EMD es plantegi en votar entre el model defensat pel govern o el dels veïns 'perquè no dona garanties d'equitat'. L'entitat demanarà a CiU-Actuem que la consulta emplaci els ciutadans a dir sí o no sobre un únic projecte de mobilitat, sorgit del treball conjunt entre EMD i veïns. L'opció del govern és aplicar l'estudi de mobilitat amb canvis de carrers a sentit únic mentre que els veïns volen el model històric amb vies amb doble sentit.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha anunciat que preveu convocar una consulta ciutadana per decidir la mobilitat del territori arran de les queixes veïnals motivades pels canvis aplicats en compliment de l'estudi de mobilitat. Seria una consulta que plantejaria les dues opcions existents: la defensada per l'EMD en compliment de l'estudi de mobilitat amb canvis a un sol sentit d'alguns carrers; i l'esgrimida per Mou-te X Valldoreix que, mantenint les vies amb doble sentit, s'agafa al segon estudi encarregat per l'EMD -a la consultora Mcrit- a petició dels veïns.

El membre de Mou-te X Valldoreix, Domingo Triay, ha explicat que el plantejament entre dues opcions que proposa l'EMD 'no dóna garanties d'equitat' perquè estarien en desigualtat de condicions.

Domingo Triay

Si és una consulta en què l'EMD defensa un model de mobilitat i nosaltres un altre no és equitatiu perquè ells tenen més potència. Escollir entre dues opcions no és una bona idea.


És per això que, a l'audiència pública de la junta de veïns d'aquest dijous, els afectats proposaran a l'EMD que la consulta es faci sobre un únic model de mobilitat: el sorgit del treball conjunt entre govern i veïns. Una aposta que, pel col·lectiu, començaria per restaurar la mobilitat original a l'àrea de Rossinyol i que l'EMD faci seu l'estudi alternatiu. A partir de llavors començaria la feina en equip entre govern i ciutadans per elaborar un projecte de mobilitat unitari sobre el qual es pronunciarien els valldoreixencs en forma de consulta.

El full de ruta de Mou-te X Valldoreix arriba després de la reunió mantinguda dimecres passat amb Puig i el vocal de Mobilitat, Joan Ribera, per exposar les conclusions del segon estudi de mobilitat. Una trobada en què el govern va reconèixer, diu Triay, que el model històric de mobilitat 'és viable' i que els canvis introduïts per l'estudi inicial 'es van fer de forma precipitada'.

Domingo Triay

En aplicar-se l'estudi van haver de rectificar després a corre-cuita. La gent que no coneix Valldoreix es perd.


La consulta ciutadana anunciada per Puig se situa després de les municipals, ja que la llei obliga a convocar aquests processos amb una separació mínima de mig any d'uns comicis.

Preguntat sobre la possibilitat que Mou-te X Valldoreix faci carrera política, Triay ha assegurat que 'és d'hora per encetar aquest debat' i que, en cap cas, l'entitat no concorreria sola com a partit polític. No obstant això, Triay creu que cal esperar 'a veure què passa a l'audiència pública' perquè el col·lectiu consideri la millor manera de defensar els interessos dels valldoreixencs. La prioritat, però, és treballar pels veïns des de la trinxera veïnal.

Actualment, l'estudi de mobilitat de Valldoreix, inclòs en el Pla de Mobilitat de Sant Cugat, està congelat a l'espera d'arribar a un consens amb els veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.