El 92% d'habitants, satisfet de Sant Cugat, i al 29% li costa arribar a finals de mes


  • Comparteix:

Un 92% dels santcugatencs està satisfet de viure a la ciutat

Un 92% dels santcugatencs està satisfet de viure a la ciutat

Un 92% dels santcugatencs està satisfet de viure a la ciutat, segons dades de l'Observatori Sociològic del municipi, el que equival a la xifra més alta des que es consulta els residents. Al mateix temps, gairebé un 29% assegura que té dificultats per arribar a finals de mes, dos punts per sobre que al juny de 2013.

L'estat general de la ciutat rep un 7,3 sobre 10. Els serveis més ben valorats són: el Casal TorreBlanca (7,4), l'Oficina d'Atenció Ciutadana (7,3) i l'assistència sanitària pública (7,2). En canvi, els aspectes de Sant Cugat amb pitjor nota són el trànsit (5,6) i la pavimentació dels carrers (5,7).

Efectes de la crisi
Gairebé un 29% de la ciutadania assegura que li costa arribar a finals de mes. Un 17% té dificultats per pagar despeses de la llar, un 15% té problemes per afrontar el cost de l'habitatge i un 11%, l'alimentació. Les dificultats per arribar a finals de mes s'accentuen especialment a la Floresta i les Planes, amb un 42% dels residents. L'observatori també conclou que la meitat de la població enquestada no pot tenir, a més, cap estalvi a final de mes.

El tinent d'alcalde de Governació i Participació Ciutadana, Francesc Carol, s'ha mostrat preocupat per les xifres i ha alertat que la recuperació econòmica va molt lentament.

Francesc Carol

Arribar a finals de mes implica moltes coses i és preocupant encara aquestes xifres. La crisi no ha acabat i si ha acabat estem començant la recuperació, que és lenta.


Seguretat al municipi
El percentatge de la ciutadania que ha patit algun robatori, atracament o agressió és del 6,7%. La percepció de seguretat s'ha reduït en el darrer any i se situa en el 7,4 sobre 10 a casa, en el 7 al barri i en el 7,1 al conjunt del municipi. D'altra banda, la Policia Local ha augmentat la valoració de la ciutadania. De fet, ha passat de rebre una puntuació de 5,3 al 2013 a obtenir un 6,7, una xifra que ha posat en valor Francesc Carol.

Francesc Carol

Hem treballat per millorar la imatge de la policia externa. És important que els santcugatencs coneguin bé la feina de la policia.


Les dades s'han elaborat a partir de 1.000 entrevistes telefòniques a santcugatencs de més de 17 anys entre el 29 d'octubre i el 10 de novembre de l'any passat. El nivell de confiança de l'enquesta, realitzada per l'institut Opinòmetre, és del 95,5%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.