Sant Cugat tindrà un taller de creació i innovació públic-privat


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a les instal·lacions del Júnior F.C.

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a les instal·lacions del Júnior F.C.

L'Ajuntament i la futura escola CreaNova, que s'ubicarà a la carretera de Rubí, estan en converses per donar lloc a un 'FabLab', o taller de creació i innovació que, amb la participació d'empreses, doni servei a tota la comunitat educativa de Sant Cugat. Ho ha anunciat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, durant la presentació del projecte que proposa un model educatiu basat en la pràctica i l'autoaprenentatge i que entrarà en funcionament al setembre.

CreaNova és una escola que obrirà les portes a la nostra ciutat el curs vinent. És un projecte de la fundació Noves Estructures de Convivència (NEC), originària de Navarra, que aposta per un ensenyament innovador on les necessitats de l'alumne marquen el ritme i matèries d'aprenentatge. El centre obrirà línies d'infantil, primària, secundària i de grau. A més, combinarà la feina a les aules amb un ecosistema on hi interactuaran empreses, professorat i alumnes. En aquest sentit, la pràctica és l'eix de l'aprenentatge en les franges de secundària i superiors.

Amb aquesta voluntat hi hauran espais per estimular la col·laboració i és en aquest context on intervindrà l'Ajuntament. La voluntat és donar lloc a un espai on professionals, empreses i alumnes treballin els àmbits de la innovació, la creació i petita manufactura. És el que es coneix com a 'FabLab'. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que la voluntat és que doni servei a tota la ciutat.

Carles Brugarolas

Ja fa temps que tenim la intenció de crear un FabLab que doni servei a tota la comunitat. Això necessitarà una aportació econòmica que encara no està lligada.


CreaNova es presenta com un 'hub' social d'aprenentatge, és a dir, un centre on alumnes, família, professorat, professionals i empreses participaran en la formació, tant dels estudiants com dels docents. Aprendre fent, elaborar projectes innovadors i treballar compartint són els tres eixos sobre els quals gira el projecte educatiu. La presidenta de la fundació NEC i directora de l'Escola CreaNova, Olga Arnedo, assegura que aquest mètode aconsegueix alumnes 'socialment solvents'.

Olga Arnedo

Trenquem el sistema convencional i fem un pas cap a l'aprenentatge pràctic. Aprendre fent i desenvolupament d'eines personals per donar lloc a alumnes socialment solvents.


L'escola ocuparà tres edificis a la carretera de Rubí, a tocar del Júnior F.C. Precisament, el club esportiu és un dels socis d'aquest projecte com també ho és l'empresa especialitzada en aprenentatge TeamLabs, l'editorial Lechuza Blanca, els menjadors ecològics Eco Arrels, l'estudi de disseny Enredando, el despatx d'arquitectes RSTècnics, l'Escola Hongaresa d'Esgrima, l'empresa dedicada a la formació a través de l'esport Evolution Sports, el centre d'emprenedoria santcugatenc Vita i l'Associació d'Amics de l'Astronomia Valldoreix-Sant Cugat. De fet, aquesta entitat i CreaNova ja van anunciar la col·laboració en la posada en marxa d'un observatori astronòmic



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.