L'Ajuntament instal·la gàbies als boscos per controlar els porcs senglars


Temes relacionats

Un grup de senglars torna a aproximar-se a la zona urbana de Sant Cugat (17/gen/15)

L'Ajuntament explica com actuar en cas de trobar porcs senglars al centre ( 7/ago/13)

La ciutat engega una campanya per reduir la població de senglars (21/gen/13)

L'Ajuntament recorda la prohibició d'alimentar als senglars ( 5/oct/12)


  • Comparteix:

Els porcs senglars arriben sovint a zones urbanes

Els porcs senglars arriben sovint a zones urbanes

L'Ajuntament ha col·locat algunes gàbies al bosc de Collserola per controlar la població de porcs senglars. En una entrevista al programa 'Línia directa' de Cugat.cat, l'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha explicat que la Policia Local estudia diversos protocols per millorar l'actuació en cas que aquests animals arribin als carrers de la ciutat. En les darreres setmanes, ciutadans han alertat de la presència d'aquestes bèsties al teixit urbà.



Conesa ha manifestat que el consistori no té competències ni una partida pressupostària assignada per tractar aquesta qüestió però que iniciarà diverses actuacions per controlar la població de senglars en la mesura del possible. L'alcaldessa ha explicat que s'han posat en contacte diverses vegades amb el Consorci del Parc Natural de Collserola per reclamar-li que intenti controlar la proliferació d'aquests animals. Malgrat això, l'alcaldessa també ha comentat que el seu pressupost és limitat.

L'objectiu a l'àmbit local és treballar des de la Policia nous protocols d'actuació per millorar la resposta en cas que es localitzin senglars al teixit urbà o als districtes. Malgrat tot, Conesa ha insistit que la tasca principal s'ha de dur a terme al bosc.

Mercè Conesa

On s'ha d'abordar la qüestió és al bosc. Allà hem posat algunes gàbies per poder retenir els animals i fer-ne un control.


En els últims mesos diversos veïns han alertat la Policia Local sobre la presència de porcs senglars a diversos parcs i zones verdes de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.