El Banc del Temps celebra la seva primera dècada amb 464 socis


  • Comparteix:

Moment de la celebració aquest dissabte

Moment de la celebració aquest dissabte

El Banc del Temps ha arribat als 10 anys, durant els quals ha aconseguit créixer de manera continuada fins arribar als 464 socis. De fet, el ritme de creixement se situa en una mitjana de 45 persones l'any. Els seus usuaris, que aquest dissabte han celebrat aquesta primera dècada, destaquen principalment la filosofia d'aquest espai d'intercanvi.

El Banc del Temps es va posar en marxa el desembre del 2004. En deu anys, ha assolit els 1.762 intercanvis, que representen un total de 3.837 hores. Només durant l'any passat, el Banc del Temps ha sumat 130 intercanvis i 785 hores. D'aquestes, 694 corresponen a 84 intercanvis grupals i 91 a 46 intercanvis individuals. A més, la iniciativa ha crescut en 47 persones, fins arribar als 464 socis. Són majoritàriament dones, un 74%, i la mitjana d'edat dels socis és de 55 anys.

Precisament, els membres d'aquest espai d'intercanvi són l'essència d'aquesta iniciativa, que valoren per la seva filosofia.

Usuaris

Vaig decidir-me perquè volia fer alguna cosa per als altres. / M'agrada la filosofia de fons, que és l'intercanvi de serveis sense diners.


El Banc del Temps no ha deixat de créixer en socis i intercanvis durant aquests anys. Ho ha fet de manera continuada, amb una mitjana de 45 nous membres l'any. Per això, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat el Banc del Temps com una iniciativa positiva que cal seguir incentivant.

Mercè Conesa

És una manera de fer xarxa entre la ciutadania. És una iniciativa molt positiva que cal seguir incentivant.


Els intercanvis individuals més sol·licitats durant l'any passat han estat les reparacions domèstiques, i les consultes i la conversa en francès. En el cas dels intercanvis grupals, les consultes i la conversa en anglès, i l'ajuda psicològica són les activitats que més hores sumen. A més, el Banc del Temps ha organitzat durant el 2014 una vintena d'activitats.

Per celebrar tot plegat, els socis del Banc del Temps han estat acompanyats en l'aniversari pels alumnes de l'Escola de Música Victòria dels Àngels que han ofert una actuació. L'acte s'ha completat amb l'entrega de regals i un berenar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.