Sant Cugat recorda els valors de Mandela en la Diada per la No Violència


  • Comparteix:

Sant Cugat ha recordat aquest diumenge la figura de Nelson Mandela i els seus valors amb la Diada per la No Violència, que ha tingut lloc a la plaça de Barcelona. La lluita per la igualtat, la convivència i la reconciliació s'ha fet palesa a través d'un mapa abstracte elaborat per alumnes de cinc escoles de la ciutat. D'aquesta manera, la cita ha integrat la Diada escolar per la no violència i la pau (DENIP).

Una intervenció artística elaborada per prop de 250 estudiants de 4t de primària de la ciutat ha servit per donar forma als valors de Mandela i per potenciar l'encaix de les persones, malgrat les seves diferències, en la societat. Les escoles participants han estat Pi d'en Xandri, Joan Maragall, L'Olivera, La Floresta i Catalunya. La Diada per la No Violència, organitzada per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), també ha rememorat el caràcter pacífic de l'expresident de Sud-àfrica i ha impulsat l'entesa de la diversitat.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha destacat que enguany era un 'bon moment' per recordar la figura de Mandela.

Arcadi Oliveres

Amb la seva lluita pels drets humans i la seva acció de govern ens va semblar que valia la pena dedicar-li la Diada per la No Violència. Ara era el moment de recordar-lo.


Durant l'acte també s'ha posat èmfasi en la importància de transmetre la cultura de pau entre els més petits. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que la implicació de les escoles permet tenir una societat més preparada de cara al futur.

Mercè Conesa

Avui presentem un compromís des de la vessant escolar. Que hi hagi escoles que participin i facin aquesta reflexió en els infants fa que tinguem una societat més preparada per afrontar els reptes de futur.


La Diada per la no violència ha posat punt final amb un recital de frases de Mandela i un ball a càrrec de Bruna Picas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.