La Unipau dedicarà el 12è seminari monogràfic a la comunicació i la pau


Temes relacionats

Sant Cugat recorda els valors de Mandela en la Diada per la No Violència ( 1/feb/15)


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa / Foto: Unipau

Cartell de la iniciativa / Foto: Unipau

El 12è seminari monogràfic de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) se centrarà en la comunicació i la pau. La iniciativa, que tindrà lloc el 20 i 21 de febrer a la Casa de Cultura, abordarà la visibilitat i invisibilitat dels conflictes amb ponències del periodista i escriptor Ramón Lobo, la periodista Marta Molina i l'investigador Alex Iván Arévalo Salinas.

El seminari tractarà per què els mitjans de comunicació no parlen d'alguns conflictes i com seleccionen la informació que expliquen. També girarà al voltant de la perversió mediàtica i de com algunes accions violentes són invisibles per a la majoria de ciutadans. El seminari arrencarà divendres a les set del vespre amb una introducció del president de la Unipau, Arcadi Oliveres. Mitja hora més tard, l'investigador de la Universitat Jaume I de Castelló Alex Iván Arévalo Salinas oferirà la conferència 'Visibilitat i invisibilitat de conflictes. La necessitat de generar un canvi en el sistema mediàtic'.

El monogràfic es reprendrà dissabte a les deu del matí amb la ponència 'La preparació de la por. Contribució dels mitjans en la provocació dels conflictes' a càrrec del periodista i escriptor Ramón Lobo. El seminari posarà punt final amb la xerrada 'El rol del periodisme independent i la relació amb els moviments socials', que encapçalarà la periodista Marta Molina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.