Mañero fa a Sant Cugat les seves primeres reconstruccions de clítoris


  • Comparteix:

Ivan Mañero lluita a través de la seva fundació contra la mutilació genital / Foto: Fundació Ivan Mañero

Ivan Mañero lluita a través de la seva fundació contra la mutilació genital / Foto: Fundació Ivan Mañero

El cirurgià plàstic Ivan Mañero ha realitzat a Sant Cugat les seves primeres operacions en reconstrucció genital a dones afectades per l'ablació. A través del 'Programa de Lluita contra la Mutilació Genital Femenina', la Fundació del Dr. Mañero dóna l'oportunitat a les afectades d'optar a aquesta intervenció quirúrgica. De moment, una dona de Sudan i un altra del Senegal s'han beneficiat d'aquesta iniciativa efectuada a la clínica de Mañero a Sant Cugat.

Les dues intervencions han estat dirigides pel cirurgià plàstic establert a Sant Cugat Ivan Mañero, que ja havia realitzat altres reconstruccions genitals fora de l'Estat espanyol.

El projecte de Mañero de Lluita contra la Mutilació Genital Femenina va néixer fa prop de 10 anys a Guinea Bissau, on la mutilació genital femenina afecta el 50% de dones d'entre 4 i 49 anys. La Fundació Dr. Ivan Mañero no només treballa des d'un punt de vista mèdic, sinó també des d'una perspectiva educativa per poder fer entendre les futures generacions tots els perjudicis físics i socials que comporta aquesta pràctica.

Actualment, el projecte està cercant les dones que han patit alguna mutilació i que viuen a l'Estat espanyol per poder oferir aquests serveis a través de la fundació. Iván Mañero ha matisat que no és fàcil que les afectades per ablació demanin ajuda. El projecte de Mañero ha rebut el suport del CatSalut i l'Obra Social La Caixa.

La mutilació genital femenina consisteix en l'extirpació del clítoris i/o llavis menors amb mitjans quirúrgics poc rudimentaris. És una pràctica cultural que sobretot es dóna a l'Àfrica, que afecta prop de 70 milions de dones i que es justifica per diverses creences, com el control de la sexualitat femenina, la higiene i motius estètics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.