Les Joventuts Socialistes reclamen un impuls de l'habitatge públic i de lloguer


  • Comparteix:

El conseller de PROMUSA del PSC, Ferran Villaseñor.

El conseller de PROMUSA del PSC, Ferran Villaseñor.

Les Joventuts Socialistes de Sant Cugat denuncien la política de l'Ajuntament en matèria d'habitatge, i la poca pressió que el grup d'Esquerra Republicana, asseguren, exerceix dins l'equip de govern per facilitar l'accés dels santcugatencs a l'habitatge. En el decurs de les Primeres Jornades sobre vivenda, les JSC han mostrat la seva voluntat d'impulsar un canvi en el mercat de l'habitatge a la ciutat, començant per promoure la vivenda de lloguer.

Malgrat que la crítica a la política d'habitatge del consistori no és l'objectiu d'aquestes primeres jornades sobre la vivenda, les Joventuts Socialistes no eludeixen la denúncia de manca de voluntat, per part de l'equip de govern, d'impulsar canvis seriosos en el mercat. David Gutiérrez.

David Gutiérrez

Volem proposar una vivenda alternativa, més jove, promovent l'habitatge de lloguer, i donar a conèixer que ERC no pressiona prou per canviar la situació.


La proposta de les joventuts és canviar el mercat de la vivenda per evitar que molts joves es vegin obligats a marxar de la ciutat per no poder assumir uns preus desorbitats. La promoció de l'habitatge de lloguer per part de l'Ajuntament, i la promoció de més habitatge públic és la via principal per impulsar aquest canvi.
El conseller de Promusa del PSC, Ferran Villaseñor, present a l'acte, ha denunciat que hi ha una mancança important d'habitages públics. Villaseñor considera que, tenint en compte el volum de la ciutat, n'hi hauria d'haver entre 4.000 i 5.000, i denuncia que des de l'Ajuntament només se n'impulsen uns 1.600.

Ferran Villaseñor

L'habitatge públic a Sant Cugat és molt reduït, s'ha de fomentar molt més, no pot ser que els joves no puguin comprar, s'ha de garantir vivenda per qui té menys diners.


També s'ha convidat a les jornades la Federació d'Associacions de Veïns, que rebutja l'impuls, per part del consistori, d'un model de ciutat que s'allunya de l'interès i les possibilitats econòmiques de molts santcugatencs. El president d'aquesta entitat, Manuel Sánchez, considera que hi ha molt poques actuacions que garanteixin el dret a un habitatge digne, un dret constitucional.

Manuel Sánchez

És un dret constitucional, i no només ens preocupen els joves, també hi ha molta gent gran víctima de polítiques de desnonament.


Un altre eix que ha centrat les jornades ha estat el model de vivenda. Pilar Sampietro, de l'Associació Habitat Sostenible, ha plantejat models de vivenda alternatius, basats en criteris de sostenibilitat mediambiental, fent ús de plaques solars i altres possibilitats de les energies renovables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.