Sant Cugat fa una prova pilot per capturar rates amb trampes intel·ligents


  • Comparteix:

Una trampa intel·ligent de captura / Foto: Localpres

Una trampa intel·ligent de captura / Foto: Localpres

L'Ajuntament i l'empresa Anticimex 3D Sanidad Ambiental SA, amb seu a la ciutat, han dut a terme una prova pilot de control de rosegadors a partir de trampes intel·ligents de captura, durant el segon semestre del 2014. Es tracta d'un dispositiu que es col·loca dins de les canonades de desguàs per interceptar les rates que circulen per la xarxa de clavegueram.

El parany actua mitjançant sensors de moviment i de temperatura i, un cop detectat el rosegador, s'activa un mecanisme que fa baixar unes varetes rígides que impacten amb la rata causant-li la mort immediata. Acte seguit, el sistema retreu les varetes i immediatament torna a estar actiu. Amb aquesta tecnologia, s'aconsegueix eliminar el 100% de les rates que circulen per l'interior de la canonada on està col·locada la trampa. A més, el sistema funciona en línia i permet fer el seguiment a temps real del nombre de rosegadors eliminats.

A Sant Cugat han estat actives quatre trampes intel·ligents de captura entre el 25 d'agost al 10 de desembre. Concretament, van estar col·locades a la plaça de Pep Ventura, la plaça de Sant Pere, el carrer Major i el carrer de Gorina (aquesta última a la xarxa de pluvials). En aquest període de 139 dies s'han capturat, segons l'Ajuntament, un total de 95 rosegadors, tal com explica el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

En dos mesos o tres hem eliminat un centenar d'animals en subsòl. És una manera interessant d'usar la tecnologia per abaratir el servei.


A partir de l'avaluació d'aquesta prova pilot, l'Ajuntament i Anticimex estan estudiant la possibilitat d'utilitzar aquest dispositiu de manera permanent com a suport a les accions de control de rosegadors a la ciutat. Segons el consistori, aquesta tecnologia és respectuosa amb el medi ambient ja que no s'utilitzen productes químics per a l'eliminació dels rosegadors.

Aquest sistema s'emmarca en el projecte Smart City que impulsa l'Ajuntament.

Queixes veïnals
L'Associació de Veïns del Centre-Estació es queixava ara fa un any de la 'proliferació' de rates que, segons l'entitat, hi havia als carrers de Martorell i Rosselló. L'entitat demanava posar fil a l'agulla a la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.