Una cinquantena de gossos, abandonats l'últim any a Sant Cugat


  • Comparteix:

Un gos del refugi Cau Amic

Un gos del refugi Cau Amic

La crisi continua sent un factor determinant en l'abandonaments de gossos, però no és el cas majoritari. L'any passat es van produïr una cinquantena d'abandonaments a Sant Cugat, segons dades de l'Ajuntament. Dels 150 gossos recollits, un centenar s'havien perdut i van ser retornats als seus amos. Les protectores recomanen la tinença responsable i analitzar, abans d'adquirir l'animal, els hàbits del futur propietari. Al municipi hi ha 1.320 gossos censats.



Cada vegada està més de moda regalar cadells per Nadal. L’any passat es van regalar prop de 250.000 gossos a l'Estat espanyol durant aquest període festiu, segons l'Informe Anual de l'Observatori de la Fundació Affinity. El mateix estudi revela que sis de cada 10 cadells regalats per Nadal són abandonats abans de l’estiu.

Molts dels gossos abandonats a la nostra localitat van a parar a la protectora d'animals El Cau Amic, amb seu a Can Cabassa. La seva directora, Rosa Maria Marquès, constata l'augment d'abandonaments a causa de la crisi. Marquès explica que, en algunes ocasions, quan una persona es queda sense casa es veu obligada a renunciar a la tinença de la mascota.

Rosa Maria Marquès

Hi ha gent que els abandona per inconsciència però també hi ha casos que la persona es queda sense casa. Aquesta és una situació més dura, perquè l'abandonament no és voluntari.


Per evitar que els propietaris renunciïn a l'animal després de la compra, els experts recomanen pensar bé abans quin animal és més convenient adquirir. La directora de l'hospital veterinari Veterinos, Maria José Blabia, destaca alguns factors a tenir en compte, com el nombre de membres de la família i els hàbits de lleure del futur propietari.

María José Blabia

Hi ha moltes mascotes diferents i moltes races que s'adapten a la manera de viure de cadascú. La tria de l'animal ha de dependre dels mitjans i del tipus de família.


Per conscienciar els més petits, el Cau Amic ha engegat un programa amb diverses escoles i casals de la ciutat, amb l’esperança que les males pràctiques desapareguin en el futur.

A la ciutat hi ha 1.320 gossos censats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.