El pantà de Can Borrell, recuperat amb la instal·lació d'una plataforma


Temes relacionats

Sant Cugat celebra avui la recuperació del pantà de Can Borrell amb una caminada (16/feb/14)

El pantà de Can Borrell tindrà un mirador (15/gen/14)

El talús del camí de Can Borrell ja està reestablert (16/ago/11)

Inaugurat el nou pont de Can Borrell, que millorarà l'accés des de Cerdanyola ( 4/mar/10)


  • Comparteix:

La nova plataforma del pantà de Can Borrell / Foto: Parc de Collserola

La nova plataforma del pantà de Can Borrell / Foto: Parc de Collserola

La recuperació del pantà de Can Borrell ha finalitzat amb la instal·lació d'una plataforma de fusta que funciona com a espai pel descans, observació i interpretació de l'entorn natural. La plataforma està connectada amb el pont penjant instal·lat en la primera fase de reforma de l'espai, encetada al 2013. El projecte global, a càrrec del Consorci del Parc de Collserola, el Consorci de turisme del Vallès Occidental i l'Ajuntament, ha tingut un cost de 148.000 euros.

La plataforma té forma triangular i presenta un lleuger pendent, que segueix la inclinació del terreny. Un banc està ubicat en un dels tres extrems de la plataforma i, a l'altre, hi ha un faristol amb informació sobre l'indret.

Aquest és l'únic punt dels itineraris de la zona de Can Borrell que fa contacte directe amb el pantà. El motiu d'aquesta decisió ha estat la fragilitat de l'ecosistema, per la qual cosa no s'ha volgut que l'espai tingués un excessiu pas de persones.

El pantà de Can Borrell és un petit embassament artificial d'aigua situat a prop de la masia que dóna nom a la zona. A principis del segle XX, es feia servir per contenir les aigües procedents del torrent de Sant Medir i assegurar el reg dels camps de conreu de la masia, de llarga tradició agrícola i rural.

Els treballs de recuperació han anat a càrrec de l'arquitecte Josep Mascaró, i s'han dividit en dues fases. La primera, encetada el 2013, va establir un circuit de visita coherent des de la masia de Can Borrell i una passarel·la de fusta per sobre de la mateixa presa per travessar la zona sense perill.

La primera fase del projecte va tenir un cost 100.000 euros que van pagar a mitges l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola. La segona part dels treballs, que ha completat la recuperació amb la plataforma de fusta, ha costat 48.438 euros que ha assumit íntegrament el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.