Sant Cugat municipalitza la zona blava per finançar habitatge públic de lloguer


  • Comparteix:

Una de les zones blaves del municipi

Una de les zones blaves del municipi

La gestió de la zona blava es municipalitzarà i passarà a mans de l'empresa d'habitatge públic Promusa en el ple d'aquest dilluns. Això permetrà dotar Promusa de recursos econòmics per a polítiques d'habitatge de lloguer i implantar un sistema d''smart pàrquing' per indicar el nombre de places de zona blava lliures a temps real.

La municipalització de la zona blava és un primer pas després de la modificació dels estatuts de Promusa per convertir-la en una entitat de serveis. Aquest canvi, que és indefinit, és possible perquè ha acabat el contracte de gestió amb l'empresa Empark, que fins ara s'encarregava de l'aparcament soterrat del Monestir. El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha destacat que aquesta gestió permetrà a Promusa impulsar noves polítiques d'habitatge de lloguer.

Pere Casajoana

Promusa va modificar els seus estatuts abans de l'estiu per donar cabuda a serveis urbans que poguessin dotar de recursos per fer polítiques d'habitatge de lloguer. Aquest és el primer pas.


A més, Promusa gestionarà els aparcaments de Volpelleres i del mercat de Torreblanca, com també els de nova creació. Un d'ells es construirà al carrer d'Amposta i disposarà de 150 places. Aquest any, Promusa haurà d'abonar la part proporcional del cànon de concessió. A partir del 2016, l'Ajuntament eximirà l'empresa pública del pagament del cànon.

'Smart pàrquing'
El nombre de places lliures de zones blaves i de càrrega es podrà consultar a temps real a Internet i a una aplicació gratuïta per a telèfons mòbils. A més, la informació es difondrà en panells informatius ubicants a punts estratègics del municipi. El pagament de les zones blaves es podrà fer de forma física o bé amb l'aplicació de telèfon mòbil, amb uns preus que es matindran com fins ara i es regiran per la normativa municipal.

L'objectiu del sistema és evitar desplaçaments innecessaris per buscar aparcament i reduir així l'emissió de CO2. Properament, Promusa convocarà un concurs per estudiar les propostes tecnològiques i econòmiques per instal·lar les noves tecnologies. L'Ajuntament preveu invertir-hi al voltant de 600.000 euros i amortitzar la despesa els propers anys. Les millores previstes en el sistema 'smart parking' s'implantaran de forma progressiva durant aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.