L'AASCV obre el 'Cicle de la llum' per acostar la ciència als ciutadans


Temes relacionats

Dr. Torner: 'No som conscients de la importància de la fotònica al nostre dia a dia' (19/feb/15)

L'AASCV i el futur col·legi CreaNova tindran un observatori astronòmic (13/gen/15)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Carles Gonzalvo, Mercè Conesa, Lluís Torner i Carme Mas

D'esquerra a dreta, Carles Gonzalvo, Mercè Conesa, Lluís Torner i Carme Mas

Conscienciar la ciutadania de la importància de la fotònica, la ciència que estudia la llum, a la societat és un dels eixos sobre els quals ha pivotat el 'Cicle de la llum' que aquest dijous ha inaugurat l'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV) al Claustre. Amb la presència de més de 100 persones, l'entitat s'ha proposat fer pedagogia sobre la llum amb un cicle amb més de 35 conferències i activitats.

El doctor Lluís Torner, amb 'Llum per la nanomedicina', ha estat el primer de la trentena de ponents que el Museu del Monestir acollirà aquest any amb motiu de l'Any Internacional de la Llum. En la xerrada, Torner, un dels referents mundials en fotònica, ha parlat sobre les aplicacions de la llum en la medicina i, tal com ha explicat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons', ha dit que la societat no és conscient de la importància d'aquesta ciència al nostre dia a dia.

Lluis Torner

Hi ha moltes coses que funcionen perquè en algun lloc de la cadena hi ha mica de llum que fa la feina.


La sotspresidenta de l'AASCV, Carme Mas, ha explicat a Cugat.cat que amb aquesta iniciativa es pretén donar a la llum la importància que mereix, ja que 'les nostres vides depenen d'ella'.

Carme Mas

Les nostres vides depenen de la llum; la nostra civilització es mou per la llum. La llum és com el Déu contemporani.


L'AASCV ha anunciat més de 35 conferències i activitats relacionades amb aquesta temàtica durant el 2015. La propera proposta tindrà lloc dimarts de la setmana que ve amb la xerrada 'Llums i ombres sobre les monarquies', a càrrec del tinent d'alcalde i professor associat del Museu Egipci de Barcelona Francesc Carol. De fet, Carol ha estat present a l'acte, juntament amb l'alcaldessa, Mercè Conesa; el regidor de Cultura, Xavier Escura, i el cònsul de la República Txeca a Barcelona, Jaime Martín.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.