El programa del Dia de la Dona abordarà la igualtat en la diferència


Temes relacionats

La festa Akustic omple el Teatre-Auditori contra la violència masclista (23/feb/15)


  • Comparteix:

Presentació dels actes del Dia de la Dona

Presentació dels actes del Dia de la Dona

El programa d'enguany per commemorar el Dia de la Dona, que té lloc el 8 de març, incidirà en la igualtat en la diferència. Sota el lema 'Diferents, però iguals', el programa aplega una quinzena d'activitats desenvolupades amb la implicació de diferents entitats entre febrer i març.

Un any més, l'Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats, ha organitzat un programa d'activitats que aplega concerts, exposicions, tallers, cinema i activitats de sensibilització. El tret de sortida l'han donat l'exposició 'Kurdes: La conquesta de l'espai públic' i el concert d'Acustik, que ha aplegat aquest diumenge al Teatre-Auditori 10 veus femenines.

El programa, que s'ha presentat aquest dilluns, continua amb propostes com la xerrada 'Dibuixant el gènere' de Gerard Coll-Planas i Maria Vidal, la projecció del film 'The Deep Blue See' al Cicle de cinema d'autor, l'exposició de tapissos de Rosario Gallifa, la mostra de ceràmiques de Rafaela Pareja al DTerra i el concert de poemes musicats del florestà Pere Codó.

El 7 de març el Teatre-Auditori acollirà el concert 'Camino de la Buena Suerte' amb India Martínez i el 8 de març les activitats es traslladen al Museu del Tapís Contemporani amb la projecció d''Explica'm Teixint', tallers infantils i visites guiades a les exposicions. La commemoració del Dia de la Dona també inclou el concert 'A tempo de dona' i l'obra 'L'Alè de la vida'.

El programa continua el 13 de març amb la projecció del documental 'Un mismo cielo' i el concert 'Soul in the City' el 19 de març al vestíbul del Teatre-Auditori.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat que el programa vol un any més ser reivindicatiu, però des d'una visió positiva.

Susanna Pellicer

Des de l'Ajuntament sempre intentem que siguin reivindicatius, però amb bon rotllo. Amb alegria i amb missatges positius.


Exemple d'això és el cartell del programa, elaborat per l'alumna de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat Chantal Casanovas. L'estudiant ha explicat que el cartell assumeix de manera gràfica el lema 'Diferents, però iguals'.

Chantal Casanovas

Vaig voler dibuixar diferents persones amb diferents colors i vestits per representar la diferència. No es representen homes o dones.


Els finalistes del concurs de cartells han estat Miguel López i Joel Mariscal, estudiants de la l'Escola Illa de Sabadell. Els treballs presentats quedaran exposat amb una mostra que s'inaugurarà el 4 de març, a les cinc de la tarda, a l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat.

El programa d'actes del Dia de la Dona, que també inclou tallers a escoles i instituts, té la col·laboració d'entitats com DTerra, Noestasola, Associació Dones de l'Art, l'Assemblea cristiana Gilgal i Assadega'm, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.