L'Ajuntament redueix un 42% el consum d'energia per treballador en sis anys


  • Comparteix:

L'edifici de l'ajuntament també té instal·lades plaques fotovoltàiques / Foto: Localpres

L'edifici de l'ajuntament també té instal·lades plaques fotovoltàiques / Foto: Localpres

El consum anual d'energia per treballador municipal s'ha reduït un 42% en sis anys. Segons l'Ajuntament, aquesta reducció és fruit de la posada en funcionament del sistema integrat de gestió, implantat el 2008. Durant aquests anys, el consum energètic ha disminuït de manera progressiva, especialment des del 2011.

En sis anys, el consum energètic s'ha reduït dels 4.622,93 kWh/any per treballador als 2.706,52 el 2014. El 2008 el consistori va adoptar el sistema integrat de gestió, que s'estructura en tres eixos: l'aposta per la qualitat, la prevenció de riscos laborals i la política ambiental. Amb aquest sistema, el consistori ha elaborat programes de formació interna, com els assessors ambientals, que han contribuït a sensibilitzar els treballadors municipals i a fer-los prendre consciència que és possible ser més eficient i reduir la necessitat de consum energètic.

A més, la política de lluita contra el canvi climàtic s’ha traduït en tres grans acords. El 2009 l'Ajuntament es va adherir al Pacte d'alcaldes contra el climàtic i, al juliol de l'any passat, al Mayors adapt (Alcaldes per l'adaptació), un nou pacte a escala europea que, a diferència del primer, que se centra en la reducció d'emissions de diòxid de carboni, es focalitza en l'avaluació dels riscos associats al canvi climàtic per anticipar-ne els efectes. Al febrer del 2012, l'Ajuntament va ser el primer consistori de Catalunya en adherir-se al Programa d'acords voluntaris de la Generalitat. Impulsat per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, aquest programa té com a objectiu reduir de les emissions de gasos contaminants a l'atmosfera entre organitzacions i entitats. A través de l'adhesió, el consistori es va comprometre voluntàriament a fer el seguiment de les seves emissions i a establir mesures que contribuïssin a la seva reducció.

De fet, en aquests anys el consum energètic ha disminuït de manera progressiva, especialment des del 2011 amb la posada en marxa de l'estratègia econòmica, social i ambiental de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.