La Plataforma Atrem la Guerra aplaudeix l'anunci de retirada de les tropes espanyoles a l'Iraq


  • Comparteix:

L'anunci de Zapatero i d'Honduras ha estat molt ben rebut.

L'anunci de Zapatero i d'Honduras ha estat molt ben rebut.

La plataforma Aturem la Guerra de Sant Cugat ha aplaudit la decisió de Rodríguez Zapatero d'ordenar el retorn immediat de les tropes espanyoles de l'Iraq. Des d'aquest col·lectiu celebren que la pressió ciutadana hagi donat finalment els seus fruits, però asseguren que cal seguir treballant per acabar amb la situació d'ocupació d'aquest país i també amb el conflicte entre israelians i palestins.

L'anunci fet per José Luis Rodríguez Zapatero dient que el retorn de les tropes espanyoles de l'Iraq es farà en les properes 5 setmanes ha estat rebut amb gran satisfacció des de la plataforma Aturem la Guerra de Sant Cugat.

Tot i que la decisió els ha agafat per sorpresa, des d'aquest col·lectiu creuen que és la millor forma d'evitar pressions, i recorden que aquesta era una promesa del president. El més important per la plataforma és però que, segons afirmen, ha estat la pressió ciutadana el que realment ha motivat aquesta decisió. Ho explica Esther Santolaya, membre de la plataforma.

Esther Santolaya

Creiem que la retirada de les tropes s'ha fet gràcies a les mobilitzacions ciutadanes, i això ens sembla molt important.


El col·lectiu ha volgut recordar també que el compromís de Zapatero era previ als atemptats de l'11-M a Madrid, i que per tant, no pot ser en cap cas una forma de fer el joc als terroristes ni de debilitar l'Estat enfront d'aquesta amenaça, tal i com s'ha apuntat des del PP.

Ara, i un cop assolit l'objectiu de retirar les tropes espanyoles de l'Iraq, des de la Plataforma Aturem la Guerra recorden que cal continuar treballant, perquè la violència continua.

Esther Santolaya

A l'Irak continua la guerra i continúa la presència militar, i també hi ha el conflicte d'Israel i Palestina. Nosaltres volem anar a més.


De moment, el grup local ja ha anunciat que es posarà en contacte amb la plataforma de Barcelona per tal d'estudiar i coordinar futures mobilitzacions ciutadanes que pressioni la comunitat internacional amb l'objectiu d'acabar d'una vegada per totes amb aquests conflictes armats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.