Tot a punt per a l'estrena del documental 'La muntanya', de la història de les Planes


  • Comparteix:

El documental explica la història de les Planes

El documental explica la història de les Planes

El documental 'La muntanya, crònica de la construcció d'un poble', que relata 60 anys d'història del barri de les Planes de Sant Cugat, prepara ja la seva estrena. La primera projecció pública es farà a les Planes el 13 de març i el diumenge 22 es farà la gran estrena als cinemes Cinesa Sant Cugat, oberta a tothom. El documental, d'una hora i mitja de durada, és una producció de l'Ajuntament amb Cugat.cat i sota la direcció de Laia Manresa.

Els protagonistes absoluts de 'La muntanya' són els habitants de les Planes. Els d'avui i els que, a finals de la dècada de 1950, van autoconstruir-se les primeres casetes en uns terrenys on, fins aleshores, ningú no s'havia plantejat mai viure-hi. Eren persones lluitadores i treballadores, en part procedents de la immigració andalusa, que a poc a poc van anar omplint de vida una muntanya que fins aleshores només acollia algunes masies aïllades.

El documental 'La muntanya', produït per l'Ajuntament amb Cugat.cat, és un homenatge a la lluita dels primers pobladors d'aquest indret i un recorregut per les vivències d'alguns dels protagonistes del barri. La directora del muntatge, Laia Manresa, ha explicat que el documental pretén retratar com els veïns de les Planes van esforçar-se per construir un lloc 'on viure amb dignitat'.

Laia Manresa

Pretén fer un retrat de com els veïns van posar la seva energia per construir un lloc on viure amb dignitat. És un intent de relatar aquesta història.


El documental repassa la història de les Planes des dels seus inicis fins a la recent revitalització del districte gràcies al Pla de Barris, passant per la lluita per la legalització urbanística.

El regidor president del consell de districte de les Planes, Joan Puigdomènech, ha destacat que Sant Cugat necessita conèixer la història del barri.

Joan Puigdomènech

És la història d'un barri i de com ha crescut. Sant Cugat ha de conèixer la història d'aquest barri.


La pel·lícula 'La muntanya' es podrà veure per primera vegada en la pre-estrena que es farà a les Planes el 13 de març a dos quarts de nou del vespre. La gran estrena tindrà lloc als cinemes Cinesa de Sant Cugat el diumenge 22 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.