Sant Cugat serà l'escenari de la 1a edició europea de l''HP CodeWars'


Temes relacionats

El PSC demana condicionar els ajuts a HP al manteniment dels llocs de treball ( 8/feb/15)


  • Comparteix:

Presentació de la 'HP CodeWars' / Foto: HP

Presentació de la 'HP CodeWars' / Foto: HP

La seu de Hewlett Packard (HP) a Sant Cugat serà l'escenari de la 1a edició europea de la 'HP CodeWars', una competició de programació organitzada per la multinacional nord-americana per a la recerca de joves talents. Aquesta edició, dirigida a estudiants de 14 a 18 anys, tindrà 312 participants repartits en 104 equips de 49 centres educatius. L'equip guanyador participarà en l'edició nord-americana de l'any vinent, a més de rebre material informàtic d'HP.

L''HP CodeWars' va néixer a Houston, els Estats Units, fa 17 anys i és la primera vegada que se celebra a Europa. La seu de Sant Cugat de l'empresa nord-americana i la ciutat britànica de Newcastle han estat les escollides per celebrar dissabte vinent la 1a edició europea. Tot i això, les competicions són independents l'una de l'altra i sorgiran dos equips europeus guanyadors.

Les aptituds dels participants, estudiants de 3r de secundària a 2n de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, seran provades mitjançant reptes relacionats amb programació i la creació d'un codi amb un límit de tres hores. La competició premiarà només tres equips dels 104 presentats, que rebran material informàtic d'HP, i només el primer classificat podrà competir a l'edició americana del 2016.

Segons HP, la principal motivació d'aquesta competició és la cerca de futurs professionals del sector CTM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Segons la Comissió Europea durant el 2015 hi haurà un dèficit de 700.000 professionals d'aquestes àrees i 40.000 seran de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.