L'Institut de la Infància estrena un nou format de sessions basades en estímuls


  • Comparteix:

L'Institut de la Infància ha estrenat aquest dissabte un nou format de sessions de dues hores que es basen en aportar estímuls de coneixements. L'entitat ha ofert una sessió sobre la por a la Casa de Cultura que ha ensenyat com tractar aquesta emoció a través de la literatura.

Amb l'objectiu d'oferir sessions més dinàmiques i didàctiques, l'Institut de la Infància ha posat en marxa un nou tipus d'activitats que concentren la formació en dues hores. Es tracta d'una iniciativa més curta que els monogràfics, però que aborda temàtiques similars. La psicòloga Sara Nochebuena, que ha participat en l'activitat d'aquest dissabte, ha explicat que el nou format també permet aprofundir en els temes, malgrat que siguin sessions més curtes.

Sara Nochebuena

En dues hores aportem diferents 'inputs' on parlem d'un tema concret. No vol dir que no aprofundim en aquest tema, sinó que en lloc de sis hores són sessions de dues hores.


L'activitat d'aquest dissabte ha abordat la por en els infants i ha proporcionat eines als assistents sobre com tractar-la. També s'han presentat diversos llibres que reflexionen sobre aquesta emoció i que permeten als pares i mares parlar-ne amb els fills. La bibliotecària Ariadna Bonet, que també ha format part de la sessió, ha apuntat que la literatura serveix de mitjà de comunicació perquè els més petits expressin les seves emocions.

Ariadna Bonet

És un mitjà de comunicació que el nen entén molt bé. Els textos estan escrits en formats molt adequats per a ells i també hi ha les il·lustracions. Tots sabem que els nens es comuniquen molt bé amb els dibuixos.


La sessió ha inclòs una part teòrica, una trobada amb professionals, presentacions d'autors i un contacontes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.