Sant Cugat inicia els vincles amb La Haba i reforça els lligams amb Alba


Temes relacionats

Sant Cugat inicia l'agermanament amb La Haba (17/nov/14)

Carol reclama més agermanaments per promocionar la ciutat (14/oct/13)

Una delegació de la ciutat agermanada d'Alba visita Sant Cugat (21/jun/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha iniciat aquest dilluns els vincles amb el poble extremeny de La Haba, després que el ple municipal aprovés l'agermanament amb aquesta localitat. En paral·lel, Sant Cugat ha reforçat els lligams amb la ciutat italiana d'Alba, amb la qual està agermanada des del 2007. Ho ha fet amb una recepció a l'Ajuntament de representants polítics dels dos municipis amb motiu de la festa de Sant Medir.

Després que el ple aprovés al novembre l'agermanament amb el poble extremeny de La Haba, ara Sant Cugat i aquesta localitat han iniciat un període d'intercanvis. La recepció d'aquest dilluns ha donat el tret de sortida a aquesta nova etapa, que servirà per establir vincles que, en cas que prosperin, culminaran amb l'oficialització de l'agermanament.

La sala de plens de l'ajuntament s'ha quedat petita, on s'han aplegat santcugatencs amb vincles a La Haba que han rebut l'alcalde del poble extremeny, Juan Pedro Rodríguez. Segons ha explicat ell mateix a Cugat.cat, l'objectiu de l'agermanament és donar a conèixer els dos municipis als seus ciutadans.

Juan Pedro Rodríguez

Volem treballar en què gent de Sant Cugat conegui la nostra terra i que la gent del nostre poble conegui aquella ciutat que va acollir els ciutadans de La Haba quan hi van emigrar.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la il·lusió dels santcugatencs que han impulsat aquest agermanament i s'ha mostrat convençuda que donarà bons fruits.

Mercè Conesa

Comparativament amb xifres, La Haba no s'assembla a Sant Cugat, però podem tenir-hi molts punts en comú. Destacar la il·lusió dels ciutadans que van néixer allà i viuen a Sant Cugat.


Sant Cugat està agermanada amb la ciutat italiana d'Alba des del 2007 i ha dut a terme diversos tipus d'intercanvi amb entitats i escoles de la ciutat. Una representació política del municipi italià també ha assistit a la recepció per enfortir els lligams amb Sant Cugat i mantenir una relació amb futur, tal com ha dit la regidora d'Alba, Ana Maria Chiara.

Ana Maria Chiara

Volem seguir amb aquest agermanament, no només per impulsar intercanvis culturals sinó també en l'àmbit esportiu, musical i de patrimoni històric.


Una àmplia representació política santcugatenca ha estat present a la recepció d'aquest dilluns a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.