L'Aplec de Sant Medir reivindica un any més el respecte i la preservació de l'entorn natural

Centenars de persones s'han aplegat al Camp del Miracle en una jornada amb el Muntanyenc com a entitat banderera


Temes relacionats

Dos afectats per una crisi cardíaca durant l'aplec de Sant Medir ( 3/mar/19)

El Muntanyenc dona el tret de sortida a la festa dels 75 anys (27/feb/19)


  • Comparteix:

L'Aplec de Sant Medir d'enguany ha estat una jornada reivindicativa quant al respecte a l'entorn natural. Prova d'això és la tria de l'entitat banderera, el Club Muntanyenc Sant Cugat, que amb 75 anys d'història sempre s'ha caracteritzat per la defensa de paratges com la Torre Negra o el Pi d'en Xandri. Tot plegat s'ha materialitzat al Camp del Miracle, espai de trobada per a centenars de persones provinents de Sant Cugat i de Barcelona.



La trobada ha tornat a demostrar la seva capacitat per reunir tothom al voltant d'una tradició on la teca, la litúrgia i la cultura popular tenen especial protagonisme. Els assistents s'han pogut reunir al voltant de la taula per assaborir bon menjar a la barbacoa. No ha faltat tampoc la part religiosa, amb una eucaristia que ha ofert per primera vegada el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés. Les entitats de cultura popular de Sant Cugat -Geganters, Caparrots, Bastoners, Castellers i l'Escola de Música Tradicional- han demostrat davant tothom la seva estima per la tradició.

L'apunt gris de la jornada s'ha produït per la intervenció dels serveis mèdics en dues parades cardíaques. Els afectats han estat traslladats en helicòpter conscients i estables.

Una visita de germans
Com ja és habitual, una comitiva de la ciutat italiana d'Alba, agermanada amb Sant Cugat des de fa més de 10 anys, s'ha sumat a la celebració. El grup, encapçalat per l'alcalde de la localitat, Maurizio Marello, ha arribat aquest dissabte i també ha aprofitat la visita per conèixer de primera mà el Vilab.

L'Ajuntament ha fet la recepció a la comitiva d'Alba al Vilab / Foto: Localpres
L'Ajuntament ha fet la recepció a la comitiva d'Alba al Vilab / Foto: Localpres





Silvano Bendinelli

Estem contentíssim. Tenim 75 anys d'història lligats a la ciutat.

Carmela Fortuny

Molta gent, molta emoció, al·legria i ganes de compartir. Ho fem gaudint de la natura, passejant, amb la cultura popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.