Els Premis Ciutat de Sant Cugat reconeixen el 25è aniversari del Rotary


Temes relacionats

El SAF conversa amb tres nominats més dels Premis Ciutat de Sant Cugat ( 9/mar/15)

El Rotary encomana solidaritat amb un concert ple de gospel i jazz ( 9/mar/15)

El Rotary Club i la Vella Dixieland s'uneixen en el 8è concert solidari ( 8/mar/15)


  • Comparteix:

Els Premis Ciutat de Sant Cugat han reconegut amb un guardó la tasca del Rotary Club Sant Cugat en l'any del seu 25è aniversari. El jurat ha destacat el caire actiu de l'entitat i el treball que fa en favor de la comunitat i les entitats socials de la ciutat.

El Rotary Club Sant Cugat és una associació d'empresaris filantròpica que l'abril de l'any passat va celebrar el seu 25è aniversari. Tot plegat va començar amb reunions d'empresaris a l'antic restaurant Vall d'Or. Actualment, el Rotary Club local està format per una vintena de socis.

Durant aquest quart de segle, el Rotary Club s'ha reunit periòdicament en sopars, actualment a la Masia de Ca N'Ametller. A més, cada any reconeix la tasca d'entitats de caire social i de persones amb els premis Paul Harris i Venus. El Grup Mediterrània, el Taller Jeroni de Moragas, la presidenta de la delegació local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Marta Martí, i la santcugatenca Pepa Llunell han estat alguns dels guardonats per l'entitat rotària. Recentment, el Rotary Club Sant Cugat ha fomentat la formació de joves amb un programa de pràctiques a Alemanya.

El president del Rotary Club Sant Cugat, Jesús Ruiz, ha animat els santcugatencs a ampliar el nombre de membres de l'entitat i també que les dones en formin part. Ruiz ha subratllat que l'únic que es mou és ajudar als altres.

Jesús Ruiz

Hem fet una labor que és la que fan tots els voluntaris del món: ajudar els altres. Fer-ho dóna una gran satisfacció.


Els orígens dels clubs Rotary es remunten al 1905 a Chicago, quan un grup d'empresaris d'aquesta ciutat nord-americana, capitanejats per Paul Harris, es van agrupar per fer front a les màfies i aconseguir així un cercle de confiança. El nom de Rotary ve pel fet que els espais de reunions anaven 'rotant' per les cases dels membres de l'associació.

Actualment hi ha Rotary Clubs en 200 països del món. El Rotary Club va arribar a l'Estat espanyol als anys 20, primer a Madrid i després a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.