L''HP CodeWars' europea aplega més de 300 estudiants a Sant Cugat


  • Comparteix:

La competició de programació 'HP CodeWars' ha reunit aquest dissabte a la seu santcugatenca de la multinacional nord-americana més de 300 estudiants en un centenar d'equips. En aquesta 1a edició europea del certamen han participat 49 centres educatius, set dels quals santcugatencs. Les escoles Aula de Barcelona, Montessori-Palau de Girona i Frederic Mistral també de Barcelona s'han proclamat guanyadores de la competició.

L''HP CodeWars' va néixer a Houston, els Estats Units, fa 17 anys i és la primera vegada que se celebra a Europa. La seu de Sant Cugat i la ciutat britànica de Newcastle han estat les escollides per celebrar aquesta 1a edició europea, tot i que les dues competicions són independents l'una de l'altra.

El guanyador de l''HP CodeWars' de Sant Cugat ha estat el grup de l'escola Aula de Barcelona, que ha aconseguit així participar a l'edició nord-americana de l'any vinent. Les escoles Montessori- Palau de Girona i Frederic Mistral de Barcelona s'han classificat en segona i tercera posició respectivament. Han guanyat diferents productes tecnològics d'HP. Tots tres premiats també s'han classificat de manera directa per a la final de l'Olimpíada Informàtica estatal de Programació.

També han participat els centres santcugatencs Àgora, la Farga, Viaró, Avenç, Thau, Angeleta Ferrer, Pla i Farreras i Pureza de María. Tant professors com alumnes han coincidit a destacar que es tracta d'una molt bona experiència.

Alumnes i professors

Els alumnes han gaudit molt, hem tingut un ambient molt festiu, molt alegre, també de molta feina perquè se'ls veia concentrats. / Molts 'frikis' reunits i genial, la veritat és que m'he divertit molt, ha estat molt bé. / Com a primer any que participem a aquest esdeveniment crec que està molt bé.


Segons el director general de la seu de Sant Cugat d'HP, Ramon Pastor, la principal motivació d'aquesta competició és la cerca de futurs professionals del sector CTM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Ramon Pastor

Com a empresa que creixem necessitem talent i vocacions tècniques i moltes vegades ens veiem frenats per no trobar aquestes vocacions tècniques que surten de la universitat i hem decidit apostar en una etapa preuniversitària per fomentar aquesta inquietud.


Segons la Comissió Europea durant el 2015 hi haurà un dèficit de 700.000 professionals d'aquestes àrees i 40.000 seran de l'Estat espanyol. Per això la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha animats els estudiants a explorar aquesta vessant professional.

Irene Rigau

Les persones que poden exercir les professions que el futur necessita són molt benvingudes perquè se'ls hi dóna un estímul important. Per molts d'ells ara és el moment d'escollir les carreres del futur i esperem que hagin trobat en el treball d'avui i en el del dia a dia al centre vocacions científic-tecnològiques que necessitem per al dia de demà.


També ha assistit a l'entrega de premis la regidora d'Educació, Esther Salat, que ha destacat la importància d'un esdeveniment així per al municipi. En total, la seu santcugatenca d'HP ha reunit més de 300 estudiants repartits en 100 equips, de 49 centres de nou comarques, acompanyats de 59 professors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.