'Val la pena' permetrà a joves commutar multes per drogues per educació


Temes relacionats

L'Ajuntament llança un pla de prevenció de drogodependències entre els joves (20/gen/15)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha engegat el programa 'Val la pena', que permet a menors d'edat multats per consum, tinença o abandonament de substàncies estupefaents o estris a la via pública commutar la sanció per una intervenció educativa. Per poder adherir-s'hi, cal que l'infractor tingui entre 14 i 17 anys i que sigui la primera denúncia per aquest concepte.

El programa, en funcionament des de la setmana passada i només aplicable per a sancions administratives, busca potenciar els factors de protecció i aconseguir que els joves prenguin consciència dels riscos associats a les drogues i al seu consum. El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha explicat que el programa vol substituir el càstig per l'ànim rehabilitador.

Raül Grangé

La funció de la justícia sempre ha de ser amb un ànim rehabilitador i mai de càstig. Aquesta és la diferència de les societats democràtiques.


Amb aquest objectiu, el programa es dirigeix a joves denunciats per infringir l'ordenança de Convivència Ciutadana per consum, tinença il·lícita o abandonament a la via pública de substàncies estupefaents o estris per al consum. Els joves sancionats per infraccions vinculades a drogues podran commutar el pagament de la multa per una intervenció educativa, amb el consentiment dels pares. Les multes per aquests conceptes són de 375 euros per utilitzar espais públics per al consum i tinença ilícita d'estupefaents i de 600 per abandonament d'estris per al consum.

Tot i així, el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha avançat que també estudiaran aplicar aquest programa alternatiu a altres infraccions com malmetre el mobiliari urbà o el consum d'alcohol al carrer.

Francesc Carol

Per ara, començarem amb les drogues, que és el més important de cara al jovent. Més endavant estudiarem ampliar-lo a altres sancions commutables com temes de mobiliari i alcohol.


El programa s'emmarca en el pla de prevenció de drogodependències entre els adolescents i joves de l'Ajuntament. 'Val la pena' té com a objectiu detectar situacions de risc, orientar el menor, assesorar la família, disminuir els factors de risc i conscienciar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.