El Pla i Farreras participa en un taller sobre Internet i seguretat per als menors


  • Comparteix:

Moment de la xerrada

Moment de la xerrada

Els alumnes de segon d'ESO de l'institut públic Joaquima Pla i Farreras han participat aquest dimecres en una sessió sobre l'ús responsable d'Internet que ha ofert l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT). El projecte pretén generar debat i implicar menors, centres educatius i famílies en l'elaboració d'unes pautes comunes a l'hora de créixer i conviure en l'actual món digital.

L'objectiu és conscienciar els menors i el seu entorn sobre la gestió responsable de les dades personals quan utilitzen les tecnologies i Internet. Els alumnes són, de fet, plenament coneixedors dels riscos que existeixen i expliquen que, tot i saber-ho, haver rebut exemples reals els ha ajudat a prendre més consciència de la seva importància.

Alumnes Pla i Farreras

M'ha sorprès molt perquè, tot i controlar la meva privacitat a Internet, ens han ensenyat un vídeo que ens ha posat en alerta. / Pensàvem que teníem la privacitat suficient però hem vist que hi ha més perills dels que pensàvem.


El cap de l'àrea d'inspecció de l'APDCAT, Carles Sanjosé, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' que la sessió es complementa amb una xerrada amb les famílies per fer-les partíceps de la importància sobre l'ús responsable d'internet, fugint de la idea que és una eina negativa.

Carles Sanjosé

Els pares han d'acompanyar els fills en aquest ús responsable, però sense transmetre cap tipus de negativitat sobre Internet perquè creiem que té moltes coses bones.


La iniciativa, que ha començat a una cinquantena d'instituts catalans amb debats entre alumnes, experts i docents als centres educatius, finalitzarà amb un congrés amb la participació de tots els menors que han format part del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.