L'IdcSalut HGC instal·la un punt gratuït de diagnosi del glaucoma


  • Comparteix:

L'IdcSalut Hospital General de Catalunya (HGC) ofereix un punt gratuït de diagnosi del glaucoma, amb motiu de la setmana mundial d'aquesta patologia. Fins aquest divendres es fan diferents proves, a l'entrada del centre, destinades a tothom, però sobretot als majors de 60 anys, que són més susceptibles a desenvolupar la malaltia.

La Setmana Mundial del Glaucoma es commemora del 9 al 13 de març i per aquest motiu el centre hospitalari ha tirat endavant la campanya 'La diagnosi precoç preveu la ceguesa', amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta patologia, que un cop desenvolupada és irreversible.

El glaucoma és un conjunt de malalties oculars que produeixen una degeneració del nervi òptic, que és clau per a la transmissió de la informació visual entre l'ull i el cervell. A major edat, més possibilitats de patir algun dels dos tipus de glaucoma que existeixen es desenvolupi. Concretament, aquesta patologia té una prevalença de l'1% al 4% i una hipertensió ocular de fins al 5% als majors de 60 anys.

Els pacients, que han realitzat les proves al punt de diagnosi de l'hospital, han aplaudit la iniciativa.

Pacients

Em sembla una molt bona idea que la medicina preventiva s'avanci als fets i no esperi que els pacients es trobin malament. / Tinc la vista delicada i me l'haig de mirar i saber si tinc glaucoma o no. Tot i això, penso que és molt important mirar-ho.


La forma més comuna de glaucoma és l'acumulació de pressió del fluid que passa de forma lenta i moltes vegades és imperceptible. Es pot arribar a una pèrdua de fins al 40% de la visió sense que els pacients notin cap degeneració. En aquest sentit, la membre del servei oftalmològic de l'hospital Anna Romero ha volgut conscienciar la població que es tracta d'una malaltia gravíssima, que no avisa i que un cop es té és irreversible.

Anna Romero

Estem parlant d'una malaltia gravíssima, crònica, no es pot curar, no avisa, no fa mal i un cop que ens adonem que hem perdut visió malauradament és irreversible.


Fins aquest dijous s'han fet una mitjana de 100 revisions diàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.