Augmenten un 43% les atencions de l'OMIC sobre subministrament elèctric


  • Comparteix:

La regidora de Comunicació, Joana Barbany, al centre, ha presentat la memòria / Foto: Localpres

La regidora de Comunicació, Joana Barbany, al centre, ha presentat la memòria / Foto: Localpres

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha rebut 410 consultes i reclamacions relacionades amb el subministrament elèctric, un 43% més que al 2013. Tot i aquest increment, les atencions sobre telefonia i Internet continuen sent les més demandades, amb un 35% del total. Un any més, Movistar, Vodafone, Orange i Endesa acumulen un 44% de les atencions efectuades a l'OMIC, que ha rebut un global de 3.749 consultes i reclamacions, un 10% menys que l'any passat.

Al 2014, s'han rebut un total de 2.345 consultes i iniciat 864 procediment de reclamació. Un 78% de les reclamacions registrades han estat tramitades directament per l'OMIC, que ha dut a terme una mediació amb l'empresa implicada en el conflicte. De les problemàtiques plantejades, un 46% s'ha resolt positivament per al consumidor.

Telecomunicacions
La telefonia i Internet suposen quatre de cada 10 consultes i reclamacions rebudes, en total 1.121 atencions, 148 menys que l'any passat.

Energia
L'electricitat, el gas i l'aigua acumulen dos de cada quatre atencions, amb un total de 556. Destaca l'increment del 43% de les consultes i reclamacions relacionades amb el subministrament elèctric d'Endesa. La tècnica de l'OMIC Mercè Álvarez creu que aquest augment és un efecte de la crisi.

Mercè Álvarez

Hem tingut una pujada molt gran del sector elèctric, jo crec que motivada per la crisi. Bàsicament són casos amb la companyia Endesa. Hi ha hagut moltes retirades de comptadors i molts deutes de consum que ens han generat molta problemàtica.


L'increment relacionat amb l'electricitat contrasta amb el descens de les atencions relacionades amb el gas (115) i l'aigua (31).

Serveis
El sector dels serveis és el tercer que més incidències ha generat a l'OMIC, tot i que la dada interanual ha disminuït, passant de 1.072 atencions a 788. Destaca la reducció de les consultes i atencions relacionades amb entitats bancàries, que han baixat a 289, gairebé la meitat que l'any passat. Les assegurances sumen 188 atencions i els transports privats, 93.

Comerç
Han augmentat un 30% les atencions relacionades amb el comerç, la gran majoria en establiments. Se n'han fet 360, 86 més que al 2013.

Altres sectors que han reduït el nombre de consultes i reclamacions són l'habitatge i les reparacions, amb baixades del 27% i 25%, respectivament.

Del total de 3.749 atencions gestionades per l'OMIC, un 60% s'ha fet de forma presencial, un 25% per telèfon i un 15% per Internet.

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor
De dilluns a divendres, d'onze del matí a dues del migdia, l'OMIC ofereix ajuda als consumidors i usuaris a defensar els seus drets per mitjà de la informació prèvia, l'assessorament i la recepció de reclamacions en temes de consum. L'oficina està situada a l'ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.