L'AASCV proposa tallers familiars per acostar la ciència


Temes relacionats

L'AASCV obre el 'Cicle de la llum' per acostar la ciència als ciutadans (20/feb/15)

El 'Cicle de la Llum' de l'AASCV arrenca avui amb una xerrada de Lluís Torner (19/feb/15)


  • Comparteix:

El 'Cicle de la llum' s'acosta també als més petits / Foto: Ajuntament

El 'Cicle de la llum' s'acosta també als més petits / Foto: Ajuntament

L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV) organitzarà diversos tallers infantils entre el març i el maig per acostar aquesta ciència als més petits. La iniciativa s'emmarca en el 'Cicle de la llum' i proposa tallers per experimentar amb la llum, sessions de planetari i activitats per aprendre a construir una brúixola d'aigua i a interpretar un mapa de les constel·lacions.

Les activitats estan dirigides a infants de sis a 12 anys. Les places són gratuïtes, però estan limitades. Els tallers tindran lloc entre el març i al maig al Xalet Negre i al Casal de TorreBlanca.

El primer taller serà 'Experimenta amb la llum'. Tindrà dues sessions, el 28 de març i l'11 d'abril, al Xalet Negre i anirà a càrrec del soci de l'AASCV Joan Carles Plaza.

El 9 de maig serà el torn de les sessions de planetari al Casal de TorreBlanca, a càrrec del Planetari Zeus. Estan programades tres sessions al matí, de dotze a les dues migdia, i tres més a la tarda, de les sis fins a les vuit del vespre. Aquest taller, de 40 minuts, oferirà una aproximació al Sol, una explicació dels eclipsis i un recorreguts pels diferents planetes del sistema solar i la Via Làctia.

El Xalet Negre acollirà el 23 de maig els dos darrers tallers, que tindran lloc de cinc de la tarda fins a les set vespre. Estan centrats en la construcció d'una brúixola d'aigua i la interpretació d'un mapa de diferents constel·lacions. Carme Mas i Albert Alegret seran els encarregats de conduir les dues activitats.

Amb aquestes propostes, que s'emmarquen dins el 'Cicle de la llum', l'AASCV vol acostar la ciència al públic familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.