Un 10% dels santcugatencs necessita serveis socials


  • Comparteix:

Mercè Conesa ha presentat el balanç acompanyada per Susanna Pellicer i Raül Grangé / Foto: Localpress

Mercè Conesa ha presentat el balanç acompanyada per Susanna Pellicer i Raül Grangé / Foto: Localpress

Un 10% dels santcugatencs ha recorregut als Serveis Socials municipals per fer front a les despeses d'habitatge, alimentació, subministraments, transports i medicaments. En total, 3.949 famílies han d'usar aquests serveis, que s'han incrementat un 165% en els últims quatre anys a causa de la crisi. Per fer-hi front, el pressupost destinat a polítiques socials ha augmentat un 12% en els últims quatre anys, superant els 4,3 milions al 2015. Amb aquestes mesures, el consistori es considera un garant de la cohesió social i assegura disposar d'una cartera de serveis capacitada per atendre totes les necessitats i situacions de pobresa que es presentin.

La cartera de serveis inclou ajuts socials, suport a l'habitatge, atenció social bàsica, servei d'atenció domiciliària, teleassistència domiciliària, transport adaptat i suport a les entitats socials, entre d'altres. En quatre anys, el pressupost dedicat a polítiques socials ha passat de 3,8 milions d'euros a 4,3, el que suposa un increment d'un 12%.

Aquest augment es deu a la persistència de la crisi i a la cronificació de les situacions de risc i pobresa. Actualment, el nombre de famílies ateses pels serveis socials és d'un 10%, un punt percentual més que al 2011. En total, 3.949 famílies santcugatenques necessiten atenció, 425 més que fa quatre anys.

Des del 2011, els serveis socials han crescut incrementat un 165% i al 2014 han comptat amb una partida municipal de 476.025 euros. En aquests, destaquen els ajuts a l'habitatge (218.836 euros), els ajuts a l'alimentació (117.251 euros) i els ajuts de subministraments (49.822 euros).

L'augment de la dotació de recursos econòmics ha anat acompanyat de la posada en marxa del Pla d'Inclusió, que té com a objectius facilitar la cobertura de les necessitats bàsiques i actuar de manera preventiva davant el risc d'exclusió en qüestions d'habitatge, salut, ocupació, educació i infància.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que l'Ajuntament està capacitat per ajudar totes les persones en situació de pobresa.

Mercè Conesa

Tenim una ciutat amb una cartera de serveis al dia. Tenim una dotació pressupostària que ha augmentat i prioritza les polítiques socials. Estem preparats per afrontar les situacions de pobresa.


En els últims quatre anys, l'Ajuntament també ha destinat 1,5 milions d'euros a convenis amb entitats socials i gairebé 100.000 euros en subvencions.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, i el regidor de Serveis Socials, Sanitat, Juventut i Habitatge, Raül Grangé, han presentat el balanç de les polítiques socials municipals del mandat aquest dimarts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.