Uns nous plafons explicaran el patrimoni històric i cultural de Valldoreix


  • Comparteix:

Xavier Galvadà, Tomasa Mayordomo i Josep Puig, a al presentació dels plafons

Xavier Galvadà, Tomasa Mayordomo i Josep Puig, a al presentació dels plafons

Uns nous plafons divulgaran els elements històrics, culturals i naturals de Valldoreix. La iniciativa forma part d'un projecte de senyalització de l'EMD en col·laboració amb l'associació Valldaurex per difondre el patrimoni del territori. El cost total de la iniciativa ha estat de 70.000 euros.

La plaça de l'estació de Valldoreix, Can Monmany, Mas Roig, la centralitat i el complex esportiu seran espais amb plafons i plànols amb informació de Valldoreix.

En la senyalització, també s'instal·laran plaques a la rambla de Jacint Verdaguer per donar a conèixer personalitats que van viure a Valldoreix, com Baltasar Porcel, Montserrat Roig i Mercè Dioègene, entre altres.

El vocal de l'equip de govern Xavier Gavaldà remarca que la senyalització ha de servir per incrementar la identitat del territori.

Xavier Gavaldà

Volíem crear la identitat com a poble que som. Els plafons hi ajudaran.


Valldaurex ha col·laborat, especialment, amb material gràfic i documental. La vocal de l'entitat, Tomasa Mayordomo, assegura que la senyalització serà útil per a valldoreixencs i visitants.

Tomasa Mayordomo

Això ens permetrà accedir a llocs desconeguts tant per als valldoreixencs com per als visitants.


A més, el projecte recull itineraris naturals i urbans amb referències als monuments de l'alcalde Escayola, les torres d'alta tensió, la Creu del Terme i el pont del Ferrocarril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.