Sant Cugat acull una jornada sobre la reutilització de les aigües grises


  • Comparteix:

Les aigües grises són totes les aigües resifduals domèstiques / Foto: Web Argenesis

Les aigües grises són totes les aigües resifduals domèstiques / Foto: Web Argenesis

L'Ajuntament organitza aquest dimarts una jornada sobre la reutilització de les aigües grises a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de dos quarts de nou del matí a cinc de la tarda. La jornada té l'objectiu d'exposar l'experiència de reutilització de les aigües grises i promoure el manteniment i bones pràctiques en aquestes instal·lacions, d'entre altres aspectes.

Les aigües grises són totes les aigües residuals domèstiques que es generen en les tasques de la llar. La jornada organitzada per l'Ajuntament s'adreça especialment a responsables i tècnics de les administracions locals i comarcals, proveïdors i mantenidors d'equips de tractament d'aigües grises, així com administradors de finques que gestionin aquests sistemes.

Durant el matí tindran lloc conferències dins del marc institucional del tractament d'aquest sistema:

- 'Aigües grises i edificacions', a càrrec del catedràtic de geografia humana de l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), David Saurí a un quart de deu del matí.

-'Implantacions de sistemes d'aigües grises a Sant Cugat, a càrrec de la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament Marta Oliver a dos quarts i cinc de deu del matí.

-'Criteris sanitaris en l'aprofitament d'aigües grises', a càrrec de la cap de l'àrea de salut ambiental de l'Agència de Salut Pública de Catalunya Irene Corbella a les deu del matí.

-'Pla d'Aprofitament i evolució d'aigües', a càrrec del cap de distribució de Sorea a Sant Cugat, Albert Estival a un quart i deu de les onze del matí

-'Marc global d'estalvi d'aigua a Catalunya', a càrrec del director de l'àrea d'abastament de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Jordi Molist a tres quarts i cinc de lese onze del matí.

El segon bloc de conferències recull criteris tècnics, experiències i reptes:
-'Criteris de disseny de les instal·lacions d'aigües grises', a càrrec del coordinador de la comissió sectorial d'aigües grises Aqua Espanya, Jordi Lluís Huguet, a tres quarts de dotze del matí.
-'Manteniment i bones pràctiques en instal·lacions d'aigües grises', a càrrec del director d'Energea, Joan Carles Amecija a un quart menys cinc d'una del migdia.
- Taula rodona 'Reptes tècnics, socials i econòmics' a càrrec d'empreses del secor, l'Ajuntament, administradors i tècnics a dos quarts d'una del migdia.
- Visita a una instal·lació d'aigües grises a dos quarts de quatre de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.