Els alumnes de l'Arnau Cadell observen l'eclipsi amb entusiasme tot i els núvols


  • Comparteix:

Els alumnes de l'Institut Arnau Cadell han pogut veure l'eclipsi solar d'aquest divendres des del pati, on tenien dos telescopis, un projector i un grapat d'ulleres protectores. La forta presència de núvols no ha impedit que els estudiants aprofitessin cada petita clariana per observar amb admiració la silueta de la lluna per davant del sol.

Durant les dures hores que ha durat la seqüència de l'eclipsi, d'un quart de deu a un quart de dotze del matí, les diferents classes han anat baixant per torns al petit observatori amateur improvisat al pati de l'institut. Tot i que la grisor del cel ha fet perillar les opcions de veure l'eclipsi, al final els estudiants l'han pogut observar a través de petites escletxes en l'espessor dels núvols. En Joel i l'Eduard, alumnes del centre, han explicat l'experiència.

Joel i Eduard

Ha estat una experiècia molt maca. Era el primer cop que veia un eclipsi. / Els núvols anaven tapant el sol, pero hi ha hagut moments en que s'ha vist bastant bé.


A banda d'admirar l'espectacle astronòmic que tenia lloc sobre els seus caps, tots els estudiants han rebut una lliçó teòrica sobre aquests fenòmens i les mesures de seguretat que cal seguir per observar-los sense prendre mal als ulls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.