Pugen a set les víctimes de Sant Cugat a la catàstrofe aèria dels Alps


Temes relacionats

FS Sant Cugat i Junior faran un minut de silenci per les víctimes de l'accident aeri (25/mar/15)

L'esport de Sant Cugat dóna el condol per les víctimes de l'accident aeri (25/mar/15)

Sant Cugat recorda les víctimes de l'accident aeri amb minuts de silenci (25/mar/15)


  • Comparteix:

Moment del minut de silenci aquest dimecres

Moment del minut de silenci aquest dimecres

La llista de víctimes mortals de Sant Cugat a l'accident aeri dels Alps d'aquest dimarts puja a set amb la pèrdua d'un soci del Junior Futbol Club i d'un santcugatenc resident a Rubí. Unes desaparicions que s'han conegut després que la ciutat s'hagi sumat al record dels difunts en diverses concentracions silencioses que han reunit centenars de persones.

Minuts de silenci
A les dotze del migdia, la ciutadania ha fet públic el seu suport a les famílies i coneguts dels morts en l'accident en els minuts de silenci convocats per l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix. L'entitat descentralitzada ha decretat, igual que el consistori, tres dies de dol oficial al territori i banderes a mig pal.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reiterat el suport del municipi a les famílies afectades en aquests moments.

Mercè Conesa

La ciutat està trasbalsada. Donem el condol a les famílies de les víctimes. Ha estat un accident tràgic. Una fatalitat.


Dol a Delphi i al Santa Isabel
Una hora abans, els treballadors de la muntinacional també han fet cinc minuts de silenci en record de les víctimes, entre les quals hi havia dos empleats de la planta. Els treballadors de la resta de plantes de Delphi a l'Estat espanyol i algunes d'europees també han fet actes de record pels desapareguts.

El president del comitè d'empresa de Delphi a Sant Cugat, José Antonio Morán, ha parlat en nom de tota la plantilla.

José Antonio Morán

Ningú no pot imaginar el patiment que estem vivint. Mai no pots esperar que un vol acabi amb conseqüències tan terribles.


L'Escola Santa Isabel, que ha perdut una alumna, ha optat per fer l'acte de record a l'interior de les instal·lacions. L'estudiant va perdre la vida juntament amb la mare i l'àvia. Una pèrdua que ha trasbalsat el Futbol Sala Sant Cugat, club on juga el germà de l'alumna. El matx del cadet del FSSC que s'havia de disputar aquest dissabte s'ha ajornat. L'entitat farà minuts de silenci en els altres partits del cap de setmana.

La llista de víctimes s'ampliava a la tarda i aquest dijous al matí
El Junior Futbol Club també guardarà un minut de silenci en els seus partits en memòria del soci que ha perdut la vida a la catàstrofe. El santcugatenc, enginyer de professió, estava vinculat al club des de feia temps. La direcció del Junior ha lamentat la pèrdua i s'ha solidaritzat amb la família afectada.

La setena víctima de la ciutat coneguda és una persona nascuda a Sant Cugat i resident a Rubí, ciutat de la seva esposa, que treballava a l'empresa Desigual i havia estudiat a la UPC. Companys de feina han explicat a Rubí TV que el desparegut deia que era de Sant Cugat, tot i residir al municipi veí.

Presència de presidents als llocs dels fets
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, s'han comprome's a 'treballar junts' per aconseguir identificar les víctimes i esbrinar el més aviat possible les causes del catastròfic accident d'avió que ha acabat amb la vida de 150 persones, segons les últimes informacions.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que la visita al lloc de l'accident serveix per fer-se càrrec de com està la situació, però sobretot per donar 'un senyal de respecte' a les víctimes i als seus familiars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.