Aquesta matinada es canvia a l'horari d'estiu avançant una hora el rellotge


  • Comparteix:

Aquesta nit s'escurça una hora, a les dues de la matinada seran les tres / Foto: ACN

Aquesta nit s'escurça una hora, a les dues de la matinada seran les tres / Foto: ACN

El rellotge s'avançarà una hora per entrar a l'horari d'estiu aquesta matinada de dissabte a diumenge. Concretament, a les dues de la matinada seran les tres. Es tracta d'una mesura que permet reduir la despesa energètica associada a la il·luminació artificial, adequant les hores de llum natural i que s'aplica a tota la Unió Europea (UE).

El canvi d'horari suposa l'inici del període de set mesos d'horari d'estiu d'aquest 2015. És una mesura que suposa un estalvi de 10 a 11 euros de mitjana per llar catalana i que segons l'Institut Català d'Energia (ICAEN) genera un estalvi de 30 milions d'euros.

El canvi d'hora s'estableix com una directiva comunitària el 1974, que es remunta a la Primera Guerra Mundial amb l'objectiu d'estalviar carbó. L'Estat espanyol es va sumar a la iniciativa per tal d'aprofitar el màxim les hores de llum solar, i per tant, consumir menys en il·luminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.