Detingut el cap d'un grup criminal que havia robat a l'estació d'ITV de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han detingut el cap d'un grup criminal

Els Mossos d'Esquadra han detingut el cap d'un grup criminal

Els Mossos d'Esquadra han detingut el cap d'un grup criminal que havia comès presumptament nou robatoris en estacions d'ITV de Sant Cugat i d'arreu de Catalunya. L'home, de 39 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat, també havia robat en sis empreses i havia sostret set vehicles per accedir-hi.

L'home és el presumpte autor de 15 delictes de robatori amb força en empreses i set robatoris de vehicles. També se l'acusa de falsedat documental i pertinença a un grup criminal. El 'modus operandi' emprat en els robatoris era sempre el mateix. Primer, el grup sostreia un vehicle per desplaçar-se fins al lloc escollit. Després accedien a l'interior de l'estació d'ITV fent un butró en una empresa propera, forçant la porta o bé encastant-hi el vehicle. Una vegada a dins, s'enduien la recaptació de la caixa forta. El temps dels robatoris oscil·lava entre els tres i quatre minuts.

Els investigadors van descobrir que, al llarg del 2014, hi havia hagut cinc robatoris amb força que seguien el mateix patró a les estacions de Blanes, Vilamalla i Palamós. Més tard van relacionar el grup amb més robatoris d'estacions a Sant Cugat, Bellvei, Granollers, Sant Joan Despí i Vic. També van vincular el grup amb robatoris d'altres tipologies a empreses de Lloret de Mar, Lliçà de Vall, Vilamalla i Fornells de la Selva. En total, els Mossos imputen al grup 24 fets delictius.

El 18 de març el cos policial va detenir el líder del seu grup al seu domicili, on van trobar-hi més de 4.900 peces de roba procedents d'un robatori comès a Sant Boi de Llobregat i un inhibidor de freqüència. L'home ha ingressat a la presó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.