La Generalitat implanta una Oficina de Benestar Social i Família a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà una Oficina de Benestar Social i Família de la Generalitat per apropar a la ciutadania els seus serveis i recursos. El nou punt d'atenció, que serà presencial i estarà situat a l'ajuntament, començarà a funcionar a partir d'aquest dimecres i ofereix, no només tràmits vinculats a la conselleria de Benestar Social i Família, sinó també altres serveis competència del govern.

Les Oficines de Benestar Social i Família tenen com a objectiu apropar territorialment els serveis i recursos del departament i els de l'administració de la Generalitat. Fins ara, l'oficina més propera a Sant Cugat era la de Cerdanyola del Vallès.

Ara, des de l'ajuntament, els ciutadans podran tramitar sol·licituds de prestacions, ajudes i recursos com subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants, per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, el reconeixement del grau de discapacitat, registre d'associacions i els títols de família nombrosa i monoparental.

El director general d'Acció Cívica i Comunitària de la conselleria de Benestar i Família, Ramon Terrassa, ha explicat durant la presentació i signatura del conveni aquest dilluns que l'objectiu és acostar l'orientació, informació i serveis a la ciutadania.

Ramon Terrassa

Té com a principal missió l'orientació, informació, acompanyament i tramitació dels recursos de Benestar i Família, però pot atendre qualsevol aspecte vinculat a la Generalitat.


Els principals tràmits que gestionen aquestes oficines són els vinculats a la dependència, la discapacitat i la família. De fet, una de les motivacions per implantar aquesta oficina a Sant Cugat és la gran quantitat de famílies nombroses que hi ha al municipi. Per això, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, s'ha felicitat per haver aconseguit tenir aquest punt d'atenció a Sant Cugat.

Susanna Pellicer

Fins ara per fer aquests tràmits s'havia d'anar a Cerdanyola i suposava un desplaçament i una complicació.


L'Oficina de Benestar Social i Família de Sant Cugat atendrà els dimecres de deu del matí a dues de la tarda i tindrà una treballadora de la Generalitat com a responsable, en vinculació amb els serveis socials del consistori.

Amb aquesta ja són nou les Oficines de Benestar Social i Família que ofereixen servei al Vallès Occidental. L’any passat el conjunt d’oficines van atendre un total de 755.795 visites, que van suposar 937.539 consultes i 343.230 registres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.