Els santcugatencs, més a prop del Tercer Món, amb la festa 'Un dia per a l'Esperança'


  • Comparteix:

Milers de santcugatencs han desfilat per la plaça Octavià

Milers de santcugatencs han desfilat per la plaça Octavià

Centenars de santcugatencs han omplert aquest matí la plaça Octavià per celebrar el Dia de l'Esperança, una iniciativa d'Intermón-Oxfam per recollir fons i sensibilitzar la població de la situació que viuen les persones, sobretot, les dones als pobles més empobrits. Parades de llibres, productes de comerç just, música i dansa d'arreu del món han estat els ingredients principals de la festa, que ha culminat amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'actriu Montserrat Carulla.

De cada quatre persones que són pobres al món, tres són dones. És per això que aquest any, el Dia de l'Esperança, que se celebra simultàniament a més de 40 ciutats de l'estat, està dedicada a les dones. A la nostra ciutat, l'organització ha fet una valoració molt positiva de la festa, que en aquest segon any que se celebra, ha doblat el nombre de visitants i voluntaris. Ho explica la coordinadora d'Intermón-Oxfam a Sant Cugat, Maria Creu Moya:

Maria Creu

Estem molt contents, la festa ha estat possible gràcies als voluntaris i al públic. Si transmetem aquesta energia segur que donarem més llum als països pobres.


L'actriu Montserrat Carulla ha fet la lectura del manifest Un Dia per l'Esperança, en què ha destacat que són les dones qui més pateixen la injustícia, la marginació i la manca d'oportunitats que viuen totes les persones dels països subdesenvolupats.

Montserrat Carulla

Tots pateixen molt, però les dones pateixen més la marginació, tots ens n'hem de mentalitzar.


Amb la voluntat de col.laborar en el desenvolupament dels països pobres, Intermón Oxfam ha omplert la plaça Octavià de parades on els santcugatencs han pogut comprar llibres, productes de comerç just, i tastar menjars d'arreu del món. Els més petits han pogut participar en diversos jocs i gimcames, i cantar amb els grups de música, percussió i dansa que han animat la festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.