Càritas tanca el 2014 amb un 12% més de famílies ateses a Sant Cugat


  • Comparteix:

Càritas va atendre l'any passat 940 famílies, 101 més que el 2013, el que equival a un increment del 12 % i a un augment del 5% dels casos d'atenció a famílies amb fills. Segons el balanç econòmic presentat aquest dimarts, els serveis prestats han suposat una despesa de la parròquia de 25.500 euros i de prop de 23.000 de Càritas Diocesana. La delegació local d'aquesta associació va rebre la col·laboració de 201 voluntaris, que participen en projectes, tasques de recepció i suport administratiu.

De les gairebé 2.500 persones ateses per l'entitat, un 37,5% són de nacionalitat espanyola, dos punts percentuals més que el 2013. De la resta, en destaca el col·lectiu llatinoamericà, amb gairebé un 41%. Més del 60% de les famílies que se serveixen de la tasca de Càritas han fet ús del rebost, que té com a objectiu garantir l'alimentació bàsica i fomentar l'estalvi.

En paral·lel, Càritas disposa d'un programa amb el qual garanteix la cobertura de les necessitats d'alimentació i higiene d'infants de 0 a 3 anys en famílies en risc d'exclusió social. Aquest servei és fruit d'un conveni amb la Fundació La Caixa que ha pogut tramitar 240 ajudes econòmiques destinades a 120 infants de la ciutat.

Més enllà de les xifres, la coordinadora local de Càritas, Amèlia de Juan, ha remarcat que les persones són l'eix central de la tasca que duu a terme l'entitat.

Amèlia de Juan

Donem eines a la persona perquè pugui tirar endavant; això és molt difícil d'explicar amb unes dades fredes. Les hem de donar perquè són importants, però el que voldríem és transmetre els rostres.


Càritas disposa d'una borsa de treball mitjançant la qual s'han pogut cobrir 34 llocs de feina de 90 ofertes. En aquest sentit, el conseller de l'entitat pel Bisbat de Terrassa, Rafa Gómez, ha explicat que l'ajuda que aporten ha de servir perquè les persones es puguin desenvolupar per si soles, el que anomena una 'situació pont'.

Rafa Gómez

Pretenem que trobin una feina i es puguin valdre per ells mateixos. És una situació pont, perquè l'important és que les persones se sentin dignes.


Més enllà d'aquests serveis, l'entitat també ofereix tallers per a dones embarassades amb pocs recursos, tallers d'integració social per a nouvinguts i programes de reforç escolar.

L'Ajuntament aporta gairebé 70.000 euros a Càritas per a la seva tasca d'ajuda als necessitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.