El santcugatenc Xavier Bosch triomfa per Sant Jordi amb 'Algú com tu'


  • Comparteix:

'Algú com tu', l'obra premi Ramon Llull del santcugatenc Xavier Bosch, ha estat el llibre més comprat a les paradetes de les llibreries de Sant Cugat aquesta diada de Sant Jordi. Els llibreters locals han coincidit que aquesta jornada ha estat més animada i ha reunit ciutadans que han comprat més d'un llibre que en anys anteriors. Les entitats han tornat a sortir al carrer per demostrar la vitalitat del teixit social local i recollir fons per a les seves activitats a través de la venda de roses. La plaça d'Octavià ha estat l'epicentre de la celebració.

'Blitz', de David Trueba, 'Strappo', de Martí Gironell, 'Any i mig', de Sílvia Soler, i 'La templanza', de María Dueñas, han estat títols que més èxit han tingut a la ciutat. Les llibreries, que han ocupat durant tot el dia la plaça d'Octavià, han vist com les vendes han estat més altes que en edicions anteriors. Els llibreters David Oliva (Alexandria) i Ferran Pontón (El Celler de Llibres) han celebrat la diversitat de títols venuts i la recuperació de la vitalitat del sector.

Llibreters

Ha anat molt bé. Millor que l'any passat passat i molt millor que els pitjors anys de la crisi. / Enguany, els llibres més venuts han estat força repartits i això ens agrada.


Per a les entitats, Sant Jordi és un dia per donar-se a conèixer, créixer i, a més, vendre roses per poder tirar endavant activitats i projectes. És el cas dels Diables, que també els serveix per 'fer colla' i trobar possibles nous membres, com ha explicat el seu mebre Raül Fernández. L'associació solidària Pim Pam Pum ha estat una de les animadores de la jornada amb diverses activitats. Els diners recollits amb la venda de roses els donaran a l'Associació Catalana del Parkinson, com ha explicat el seu president, Jordi Calm.

Entitats

Hem passat el dia fent colla, fent algun diner i informant de qui som i què fem. / El dia ha anat molt bé, vendrem moltes roses i hem viscut un molt bon ambient.


Durant tot el dia ha estat constant el flux de persones per la plaça. Uns amb les idees clares a l'hora de comprar llibres, altres esperant a darrera hora i altres una mica atabalats per les aglomeracions.

Sancugatencs

Acabem d'arribar. Hem estat tot el dia molt embolicats amb el Sant Jordi dels nens i ara ho rematarem. / Hi ha molta gent i m'estresso però està molt bé un dia com aquest.


Un any més, la ràdio ha estat protagonista de la jornada amb els programes 'Sant Cugat a Fons i 'La tarda' de Cugat.cat, que han emès en directe des de la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.