Cal Temerari s'ofereix com a receptor de l'objecció fiscal a la despesa militar


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau), el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i Procés Constituent uneixen esforços amb Cal Temerari per practicar, a favor d'aquesta última entitat, l'objecció fiscal a la despesa militar en la declaració de la renda. 'Desarma els teus impostos' és el nom de la campanya engegada per aquestes entitats amb la qual Cal Temerari espera reunir un centenar d'aportacions que destinarà a la rehabilitació del seu local.

Les quatre entitats han presentat aquest dilluns en roda de premsa en el que Cal Temerari ha definit el seu primer gran projecte social. L'objecció fiscal és un acte de desobediència consistent a no permetre que part dels diners a pagar de la declaració de la renda es destinin a despesa militar. Cal Temerari es proposa com a receptor d'aquesta quantitat, que han xifrat simbòlicament en 84 euros, i que destinarien a la rehabilitació del local de Plana de l'Hospital.

Segons dades del CASC, l'any passat 30 santcugatencs van practicar aquest tipus d'objecció fiscal. Aquest 2015, Cal Temerari es proposa doblar les objeccions i, si pot, arribar al centenar. El membre de Cal Temerari Julià Mestieri considera, igual que la resta d'entitats, que el baix nombre d'objeccions a Sant Cugat és 'per por' però ha recordat que la pràctica 'no és il·legal'.

Julià Mestieri

No és il·legal, no està perseguida. Sí que Hisenda ho reconeix com un error administratiu i et reclama els diners.


La Unipau ha apuntat que l'any passat el pressupost declarat destinat a despesa militar del govern espanyol va ser de 6.853 milions d'euros, però que la xifra real és de 16.789 milions, si se sumen partides com les despeses del departament de Defensa o les operacions internacionals. De la seva banda, el CASC ha recordat que des de finals dels anys 90 l'entitat ha treballat en favor de l'objecció fiscal i que, en aquest temps, només ha conegut tres casos de santcugatencs que han tingut un requeriment per negar-se a destinar part de la declaració a despesa militar.

Cal Temerari ha preparat un espai web i un correu (contacte@temeraris.cat) perquè els interessats puguin fer consultes, a més de saber com efectuar l'objecció i destinar l'aportació al seu projecte social.

Properes accions de la campanya
-Jornada d'assessorament per fer col·lectivament l'objecció fiscal. La primera serà el 13 de maig, a les sis de la tarda, a la Casa de Cultura.

-Xerrada sobre la despesa militar, l'última setmana de maig.

-Actes informatius al carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.