Mil persones omplen la Sagrada Família en el funeral per la tragèdia dels Alps


  • Comparteix:

Moment del funeral, aquest dilluns / Foto: ACN

Moment del funeral, aquest dilluns / Foto: ACN

La basílica de la Sagrada Família de Barcelona s'ha omplert amb més d'un miler de persones aquest dilluns en el funeral d'estat per les 150 víctimes de la tragèdia de l'avió de Germanwings als Alps francesos, set d'elles de Sant Cugat. A la celebració, hi ha acudit prop d'un miler de familiars de 52 víctimes catalanes, autoritats i altres persones, com membres dels equips de rescat i els alumnes de l'institut de Llinars del Vallès que van fer un intercanvi amb nens alemanys morts a l'avió. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha oficiat la cerimònia, que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

La celebració ha estat bàsicament catòlica i s'ha celebrat en català, castellà, francès i alemany, amb alguns passatges fets en italià, anglès i grec. El funeral ha estat presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que ha estat força criticat per no permetre una cerimònia interreligiosa com es va fer a París i Colònia. No obstant això, representants de la confessió evangèlica, jueva i musulmana han intervingut tres minuts cadascun al final de l'acte.

Entre les 150 víctimes, 53 residien a Catalunya, 47 tenien nacionalitat espanyola i 72 alemanya. Al funeral han vingut mig centenar de familiars des d'Alemanya, molts dels quals de l'institut que va fer l'intercanvi amb el centre de Llinars.

Abans d'anar al funeral, els familiars han estat rebuts al Parlament per la seva presidenta, Núria de Gispert, així com membres de la Mesa de la cambra, presidents i portaveus dels grups parlamentaris, i la vicepresidenta del govern, Joana Ortega.

L'acte ha estat presidit pels reis d'Espanya, Felip i Letícia, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas, amb les seves respectives esposes. Per part de França, han assistit el secretari d'Estat d'Assumptes Europeus, Harlem Desir; des d'Alemanya, el cap de la Cancelleria Federal, Peter Altmaier, i per part de la companyia aèria Lufthansa, el seu president i conseller delegat, Carsten Spohr, i el director general de Germanwings, Thomas Winkelmann.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.