Una família de Sant Cugat recapta fons per investigar el Glioma Difús de Tronc


  • Comparteix:

La Laia, símbol de la lluita en el DIPG / Foto: Cedida per Damià Calvet

La Laia, símbol de la lluita en el DIPG / Foto: Cedida per Damià Calvet

El santcugatenc Damià Calvet i la seva família han engegat la campanya de micromecenatge 'Tot esborrat i ben controlat' per recaptar fons per a la investigació del Glioma Difús de Tronc (DIPG), un tipus de càncer infantil per ara incurable. L'objectiu inicial és recollir 7.000 euros i les aportacions es poden fer a través del web Implica-t.org de l'Hospital Sant Joan de Déu. En 24 hores la campanya ha recollit 4.000 euros amb 90 donacions.



Damià Calvet i la seva família volen donar continuïtat a la lluita de la seva filla Laia, que va morir a causa del Glioma Difús de Tronc, una classe de tumor a la part més profunda del cervell (DIPG). Ho fan amb una campanya de micromecenatge que ja circula per les xarxes socials i que vol contribuir a la tasca del grup de recerca en càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Per ajudar altres casos com el de la Laia, la família de Calvet ha batejat la campanya amb el crit de guerra amb què van afrontar la malaltia 'Tot esborrat i ben controlat'. El projecte consisteix a recaptar 7.000 euros per comprar un aparell per a la disgregació de les biòpsies i una pipeta multicanal electrònica. A partir d'aquí els següents reptes són aconseguir 10.000, 8.000 i 8.000 euros més per comprar els reactius: kits de disgregació cel·lular, enzims, marcadors de fluorescència, anticossos, medis de cultiu cel·lular, material plàstic, reactius diversos i la contractació de serveis de citofluorimetria.

El pare de la Laia ha explicat que la família ha encaixat amb molt d'entusiasme el fet que en el primer dia de campanya hagin recaptat 4.000 euros amb 90 donacions.

Damià Calvet

La gent ha respost massivament. És extraordinari però no per això hem de deixar de treballar.


Les persones que facin una aportació superior als 25 euros rebran una edició impresa del conte 'Retorn'. Ha estat escrit pel mateix Damià Calvet i, amb la mare i la germana gran, la Montse i la Maria, han decidit compartir aquesta obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.